Maserati MC20: mooiste supercar van het Jaar 2021

Tijdens de online prijsuitreiking van het Festival Automobile International werd Maserati gisterenvanavond in Parijs uitgeroepen tot één van de winnaars. De recent onthulde Maserati MC20, die zijn wereldpremière afgelopen september beleefde tijdens de internationale MMXX show in Modena, ontving de onderscheiding voor de ‘Mooiste supercar van het Jaar 2021’.

Klaus Busse, Head of Design van Maserati, verklaarde: ”We zijn vereerd met deze felbegeerde award, als erkenning voor het team dat volledig was toegewijd aan de creatie van een auto die een nieuw hoofdstuk in de historie van Maserati symboliseert.”

De MC20 is een mix van elegantie, sportiviteit en persoonlijkheid, en is een waar stijlicoon dat een nieuw tijdperk voor het Italiaanse merk met het drietandlogo inluidt. De MC20 is ontworpen in het Centro Stile Maserati in Turijn en markeert de terugkeer van Maserati in het segment van de supersportwagens. De auto combineert indrukwekkende prestaties met baanbrekende technologieën en gedurfde technologische innovaties. De MC20 onderscheidt zichzelf door zijn unieke Italiaanse karakter, en het tijdloze design dat de modellen van Maserati door de historie heen altijd heeft gekenmerkt.

Wat het design betreft is het bovenste deel van de carrosserie van de MC20 een waar kunstwerk, terwijl de ondersectie volledig is geënt op pure technologie. Het design van de MC20 vormt een perfecte balans tussen tegenstellingen en is een ideale mix van vakmanschap, handwerk, engineering en de precisie van de meest geavanceerde productieprocessen. Bovendien is de MC20 100% ‘made in Italy’, werd hij ontwikkeld door het Maserati Innovation Lab en wordt hij geproduceerd in de historische fabriek van Maserati in Modena.

De meest opvallende feature van de nieuwe supersportwagen zijn de exclusieve vleugeldeuren, die niet alleen in esthetisch opzicht prachtig zijn, maar de bestuurder en passagier een eenvoudige in- en uitstap bieden. Deze supercar is bovendien de eerste Maserati met verticale koplampen, een ware revolutie in de designstijl van het merk. De brede, laag gelegen, horizontale achterlichtclusters zijn al even opvallend.

Onder dat mooie design van de MC20 schuilt een compromisloos, sportief hart: een nieuwe, 630 pk sterke Nettuno-krachtbron die de auto in minder dan 2,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u katapulteert en zorgt voor een topsnelheid van ruim 325 km/u. De nieuwe, gepatenteerde unit is volledig door Maserati zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Persbericht en foto’s met dank aan Maserati Benelux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws