Eerste info Arctic Rally Finland

De Monte-Carlo is pas achter de rug en we kijken met zijn allen al uit naar het vervolg van het World Rally Championship 2021. Het vervolg heeft, zoals jullie al weten, niet plaats in Zweden maar in Finland. De Arctic Rally Finland gaat door van vrijdag 26 februari tot en met zondag 28 februari, dit in de regio van Rovaniemi – Lapland.

Op woensdag en donderdag gaan de verkenningen door, op donderdag staat ook de keuring op het menu.

In tegenstelling tot de Monte gaat er wel een shakedown door op vrijdagmorgen.

Twee proeven staan op de agenda op vrijdagavond, zes proeven op zaterdag en we eindigen op zondag met nog eens twee proeven. Tien proeven dus op dik besneeuwde wegen, het zal erop aankomen om meteen in het goede ritme te zitten.

Ook de tweede manche van het kampioenschap zal verreden worden zonder publiek helaas, dit na een beslissing van de lokale autoriteiten.

Foto: FB Arctic Rally Finland

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws