Motorsport 98 bevestigt zijn deelname aan de Michelin Le Mans Cup… maar er is meer

Het team van Eric de Doncker is één van de vaste spelers in de internationale circuitracerij en ook in 2021 is het team van de partij. In deze bizarre tijden mikt de verantwoordelijke van Motorsport 98 op een divers programma en in een eerste fase kan een nieuwe deelname aan de Michelin Le Mans Cup al bevestigd worden. Deze serie vindt plaats in het kader van de European Le Mans Series en vormt het eerste deel van de weg naar de 24 uur van Le Mans en het FIA WEC of WK Uithouding. Net als vorig jaar zet Motorsport 98 een Ligier JSP320 in, met de Fransman Dino Lunardi als teamgenoot voor De Doncker.

“Het is en blijft een zeer goed georganiseerd kampioenschap onder de hoede van de ACO, met als enige werkpunt het feit dat er een te groot verschil tussen de verschillende ‘Bronzen’ rijders was”, legt Eric De Doncker uit. “Zo waren er jonge rijders en voormalige toppiloten, die echter ver verwijderd waren van de gentlemen drivers waar men initieel op mikte. Ik heb dat punt kunnen aankaarten bij de ACO en er zijn veranderingen op til. In die context leek het me goed om verder te gaan, want racen met een prototype is echt schitterend. Ik amuseer me enorm met de Ligier JSP320 en dat zal ook dit jaar weer het geval zijn. Ik kijk er alvast naar uit.”

Motorsport 98 is ondertussen een sterke gevestigde waarde in de Michelin Le Mans Cup, wat ook blijkt uit de resultaten van 2020, met een podium in de openingsmanche op het circuit van Paul Ricard, een zesde plek in de eindrangschikking bij de teams en een achtste plaats voor Eric De Doncker en Dino Lunardi bij de rijders.

De Michelin Le Mans Cup 2021 telt zes manches, met start in Barcelona, vervolgens de Road To Le Mans in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans en dan Monza, Paul Ricard, Francorchamps en Portimao.

Maar dat is nog niet alles… Eric De Doncker werd recent ook door Stéphane Ratel benaderd om België te vertegenwoordigen tijdens de Motorsports Games, of de Olympische Spelen voor de autosport. “De editie 2021 vindt plaats na de finale van de Michelin Le Mans Cup, in Paul Ricard en er staat een race voor LMP3’s op het programma”, vertelt de man achter Motorsport 98. “De gesprekken lopen ondertussen verder, maar de idee om dat samen met een jong talent van bij ons te doen om zo de Belgische eer hoog te houden, spreekt me aan. Het zou een kers op de taart van het komende seizoen zijn, dat, zo hoop ik, minder chaotisch zal verlopen dan 2020.”

Op 14 april zien we de Ligier JSP320 van Motorsport 98 in Barcelona weer de piste op gaan, in het kader van de collectieve testen van de Michelin Le Mans Cup, enkele dagen voor het seizoen op dezelfde omloop in Catalonië weer van start gaat.

Persbericht Motorsport 98, foto’s met dank aan Michelin Le Mans Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws