STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux, met aantrekkelijke premies

In de nieuwe STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux zullen de Peugeot 208 Rally4 en Opel Corsa Rally4 in vijf manches om de hoogste eer strijden: vier wedstrijden van het Kroon Oil BRC, plus de Rally van Luxemburg. Deze ‘Cup’ is in rallymiddens ondertussen een ‘hot topic’ geworden, zoveel te beter! Promotor Pole Position haalt dan ook alles uit de kast, om zo de rijders de gelegenheid te geven om maximaal van deze nieuwe promotiecup te kunnen genieten.

Wim Verloy, in de Belux Communications Manager Motorsport voor de merken Peugeot, Citroën, DS en Opel, legt ondertussen de naamsverandering van de cup uit. “Op 16 januari was er de fusie tussen de twee automobielgroepen PSA en FCA, waaruit Stellantis werd gecreëerd. Opel en Peugeot maken beiden deel uit van de groep.”

Het prijzengeld, in cash en bij elke rally te verdelen, is ontegensprekelijk het sterke punt van de STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux. Nogal wat rijders kunnen zo hun budget vervolledigen. Oordeel zelf maar:

1ste: 5000 € (+ 4 banden), 2de: 3000 € + 2 banden), 3de: 2000 €, 4de: 1000 €, 5de: 500 €
1ste Junior: 1000 €, 2de Junior : 500 €, 3de Junior : 250 €

Komt daar nog bij dat bij elk van de wedstrijden die in aanmerking komen voor de STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux na loting ook twee banden gratis en voor niets worden weggeschonken!

Aan het eind van het seizoen zal de eerste winnaar van de STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux niet alleen een officiële testdag met de Citroën C3 Rally2 kunnen afwerken, maar bovendien wint hij of zij ook een showroomversie van de Peugeot 208 of een Opel Corsa!

Davie Meert wordt de coördinator van de STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux. Tussen 1978 en 2007 ging hij aan de slag als corijder, van onder andere Bernard Munster, Timothy Van Parijs, Dominique Bruyneel, Joost Boxoen, Chris Van Woensel, Mathias Viaene of nog David Loix. Meert stak meer dan eens de nationale rallytitel bij de corijders op zak, en wist dan ook heel wat nationale en regionale rally’s op zijn naam te schrijven.

Tot 2019 was Davie Meert de coördinator van de Fiesta Sport Trophy, wat betekent dat hij het reilen en zeilen in een promotiecup helemaal onder de knie heeft.

Davie Meert kan worden gecontacteerd via telefoon (+32 475 82 82 68) of mail (rallycup@poleposition.lu).

Alles is er klaar voor, de deelnemers mogen zich nu helemaal aan hun voorbereiding wijden, in afwachting van de start van de eerste editie van de STELLANTIS Motorsport Rally Cup Belux.

Persbericht en foto’s met dank aan STELLANTIS Rally Cup Belux.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws