Drama voor Dupont

Lange tijd leek een TCR-podiumplaats in de maak voor Denis Dupont in de BMW Endurance Challenge, maar het werd uiteindelijk een DNF. Halverwege lag onze landgenoot even op een tweede plaats, maar het meeste van de vier uur race op Daytona International Speedway lag hij op een comfortabele bronzen koers. Een late herstart gooide echter roet in het eten. Dupont kon zijn derde plaats niet vasthouden en viel terug naar P6. Met nog elf minuten te gaan liet de Hyundai Veloster N TCR van Van Der Steur Racing het afweten en moest de onfortuinlijke Belg hem aan de kant zetten.

foto facebook

De overwinning in de TCR-klasse was voor Mikey Taylor in de #17 Unitronic JDC-Miller Motorsports Audi RS3 LMS SEQ na een laat inhaalmanoeuvre bij de herstart na de Full Course Yellow veroorzaakt door Dupont. Ryan Eversley in de Atlanta Speedwerks Honda Civic FK7 TCR en Stephen Simpson voor Michael Johnson Racing Hyundai Veloster N TCR vervolledigden het TCR podium.

foto met dank aan Brian Donati (facebook)

De Overall overwinning was voor #13 AWA Mclaren 570S GT4 met Kuno Wittmer achter het stuur. Hij passeerde Hugh Plumb bij de voorlaatste herstart doordat zijn Team TGM Chevrolet Camaro GT4.R bijna zonder brandstof zat. Bill Auberlen en Rubby Foley vervolledigden het podium beide met een Turner Motorsport BMW M4 GT4.

foto met dank aan BMW Motorsport (facebook)

Deze race was slechts een opwarmertje voor de Rolex 24 at Daytona die morgenavond om 21:40 (GMT+1) in gang wordt getrokken. De race is integraal te volgen op IMSA.TV.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws