Uitgebreid programma voor Van Loon en Belgische Overdrive Racing

Na de Dakar Rally in januari is Erik van Loon druk bezig geweest om het programma voor 2021 rond te krijgen en daarbij de juiste auto te koppelen. Het programma bestaat, voorlopig, uit vier Baja’s en vier Cross Country Rally’s, het programma wordt afgesloten met de Dakar Rally in 2022. Van Loon gaat dit programma rijden met de Toyota Hilux van het Belgische Overdrive Racing en wordt genavigeerd door Sébastien Delaunay.

“Ik heb er onwijs veel zin in,” zegt Van Loon. “Tijdens de Dakar hadden wij ontzettend veel pech, dat heb ik geëvalueerd met het team van Overdrive Racing en vanuit daar hebben we gewerkt aan een nieuwe deal waarin de kwaliteit centraal staat. Ik krijg een auto die exclusief voor mij en Sébastien ingezet wordt die volledig up-to-date is. We gaan veel rijden dit jaar om goed voorbereid aan de start te staan van de Dakar Rally.”

De voorlopige kalender:

Dubai International Baja (Dubai) – 18 tot 20 februari
Al Sharqiya Baja (Saudi-Arabië) – 4 tot 6 maart
Jordan Baja (Jordanië) – 18 tot 20 maart
Andalucia Rally (Spanje) – 12 tot 17 mei
Baja Aragon (Spanje) – 23 tot 24 juli
Rallye du Maroc (Marokko) – 7 tot 13 oktober
Abu Dhabi Desert Challenge (Abu Dhabi) – 6 tot 12 november
Hail Rally (Saudi-Arabië) – 28 november tot 3 december
Dakar Rally (Saudi-Arabië) – januari 2022

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws