Meest bekeken sim racing kampioenschap van België gaat opnieuw live

Morgen gaan 50 teams aan de slag op de virtuele versie van Circuit Zolder voor de voorlaatste ronde van de Virtual Belcar Winter Series. Ook deze keer kan je de wedstrijd live volgen op het youtube kanaal van SimracersworldTV. De uitzending start om 19u30 met het laatste deel van de kwalificatie. Om 20u gaan de lichten op groen voor een race van 4 uren.

Onder het coronaproof motto: “race-at-home”, ontmoeten sim racers en doorwinterde racepiloten elkaar in een competitieve en digitale omgeving. Die laatste groep voelt zich trouwens steeds meer thuis in de simulator en dat vertaalt zich naar wedstrijden waarbij er tot in de laatste seconden wordt gestreden voor een plek op het podium.

Het kampioenschap telt vier klassen van wagens. In Belcar 1 zien we de snelle Radical SR8, in Belcar 2 de uitdagende Porsche 911 GT3 Cup, in Belcar 3 de titanenstrijd tussen de BMW M4 GT4 en de Porsche Cayman GT4, terwijl de Audi TCR RS3 het strijdwapen in Belcar 4 vormt.

Circuit Zolder kent voor de meeste van de in totaal 150 rijders nog weinig geheimen. In de zomer editie van het kampioenschap konden ze al deelnemen aan de eerste virtuele 24 Hours of Zolder. Net zoals bij de vorige races schuilt ook deze keer de uitdaging in het omgaan met verkeer uit de diverse klassen.

Voor de finale van de Virtual Belcar Winter Series trekt de digitale karavaan op
26 februari 2021 naar het Canadian Tire Motorports Park. In geen enkele klasse ligt de top 3 van het kampioenschap al vast en zal de laatste race waarschijnlijk beslissen over de podiumplaatsen.

Meer info via www.virtualbelcar.be, mailen kan naar info@virtualbelcar.be

Youtube overzicht vorige wedstrijden:
https://www.youtube.com/channel/UCgGADFVNI_SDs6gyV5Ip69A

Deelnemers: https://virtualbelcar.be/belcar
Standen: https://virtualbelcar.be/standings

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws