Milan De Laet gaat voor tweede seizoen en viseert algemene titel

Tijdens het voorbije seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup reed 17-jarige neofiet Milan De Laet zich danig in de kijker en moest slechts nipt vrede nemen met de tweede plaats in de Junior-klasse. Voor het komende (en vierde) jaar van de Ford-merkenrace mogen we de Brabander alvast opnieuw tot de smaakmakers rekenen. Sterker. Eén van de redenen dat hij opnieuw achter het stuur kruipt van de EJ Automotive-Fiesta is de ambitie om voor de algemene titel te gaan en zijn naam toe te voegen aan het ere-lijstje waarop die van tweevoudig kampioen Kenny Herremans en David De Saeger staan!

“Uiteraard hebben wij na dit eerste kort én krachtig seizoen alles eens goed afgewogen en in samenspraak met Jurgen Evers en coach Toon Bosmans werd er uiteindelijk gekozen voor een tweede zit in de Fiesta Sprint Cup,” zegt Milan over het hernemen van een akkoord met EJ Automotive. “Ik heb dankzij de Fiesta Cup als coureur enorm veel bijgeleerd, ik liet zien wat ik in mijn mars heb, maar het leek ons verstandiger hierin nog één jaartje door te groeien. Ik ken ondertussen de Fiesta goed, ik weet dat je met het weinige vermogen zeer precies moet sturen om in volle gevecht het verschil te maken met de concurrenten. En hoe je een kampioenschap kan winnen! ”

Milan en zijn entourage kijken al verder dan 2021. Dat hierbij wordt gesproken over een switch naar de GT-klasse klinkt niet verwonderlijk indien men weet dat EJ Automotive is overgegaan tot de aankoop van een Ginetta.

“Racen met meer pk’s, ja” glundert Milan. “Dat is toekomstmuziek. Ik wil mij nu concentreren op de Ford Fiesta Sprint Cup en gezien het erop lijkt dat ik het zal opnemen tegen quasi dezelfde concurrenten, weet ik wat mij staat te wachten. Op Circuit Zandvoort proefde ik vorig jaar al van het zalige gevoel om het hele veld achter zich te laten en als algemene winnaar over de eindmeet te gaan. Dat smaakt naar veel meer, ik kan niet vlug genoeg plaatsnemen achter het stuur van de Fiesta van EJ Automotive!”

Net zoals in 2020 laat EJ Automotive in samenwerking met Wierzbicki Racing een tweede Fiesta rijden voor Pool Nikodem Wierzbicki, die afgelopen seizoen 6de eindigde in de Nederlandse Divisie 1. In de Divisie 2 van de Nederlandse Fiesta komt Belg Kristoff Cox steevast aan de start in twee nog te bepalen meetings.

Het aanblijven van Milan De Laet en Nikodem Wierzbicki als teammaats ziet Kristoff als een belangrijke steun voor zichzelf.

“Het ontleden van de data, het bekijken van de onboard beelden, dat zijn elementen waarin zij en EJ Automotive mij zeer goed kunnen helpen en begeleiden. Autosport blijft in de eerste een plaats hobby, maar ééntje waarin ik toch graag mijn mannetje sta. Dat is ook de reden waarom ik na het einde van de Clio Cup als ‘race in de race’ binnen TCR Benelux, Jurgen ben gevolgd richting de Fiesta Cup: mijn voorkeur gaat uit naar het zuivere sprintwerk omdat je daar als coureur het verschil kan maken en het niet de auto is die beslist over winst of verlies.”

Het vierde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup gaat normalerwijze van start op 9, 10, 11 april op Circuit Zandvoort.

Persbericht, foto’s met dank aan Ford Fiesta Sprint Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws