Arctic Rally Finland: twee kleppers op vrijdag

Er is meer detail bekend wat betreft de timing en de proeven voor de tweede manche van het World Rally Championship, de enige sneeuwrally op de kalender.

Op vrijdag staan slechts twee proeven op het menu, met name een dubbele passage op de proef van Sarriojärvi. Eén enkele passage op deze proef is goed voor 31.05 kilometer, het zal dus belangrijk zijn om meteen in het goede tempo te rijden. De eerste passage staat gepland om 15:08 uur, de tweede om 18:38 uur.

Op zaterdag zien we drie proeven op het programma: Mustalampi 24.43 km, Kaihuavaara 19.91 km en Siikakämä 27.68 km. Deze worden twee maal verreden, de eerste proef start om 09:08 uur en eindigen doen we opnieuw met de start van proef 8 om 18:38 uur.

Op zondag zien we terug een dubbele passage over een proef, deze van Aittajärvi, goed voor 22.47 km per passage.

Foto: Arctic Rally Finland

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws