Short Rally van Moorslede prikt een nieuwe datum

De Short Rally van Moorslede was in 2020 één van de eerste wedstrijden die door de pandemie niet kon doorgaan. Vorig jaar werd geen alternatieve datum gekozen, maar dit jaar heeft het bestuur toch een latere datum gekozen voor de VAS opener. 

Het hing al een tijdje in de lucht dat maart te vroeg zou zijn om een wedstrijd te organiseren,” aldus Marc Maessen van Autoclub Dadizele “Maar nu de TAC rally opschuift naar juli hebben we toch gekozen om onze wedstrijd te verplaatsen naar 18 april.”

Of de wedstrijd effectief zal kunnen doorgaan hangt natuurlijk af van de evolutie van de pandemie. “We willen zeer graag organiseren, maar we gaan onze wedstrijd niet nogmaals verplaatsen. Iedereen is bezig aan het schuiven en we willen andere organisaties ook de kans geven om een latere datum te kiezen. Een tweede voorwaarde is dat we publiek kunnen toelaten, zonder publiek gaat de wedstrijd voor ons niet door.

De wedstrijd zal voor het eerst twee proeven bevatten, deze proeven worden elk vier maal gereden wat goed is voor zo’n 80 kilometer tegen de klok. De extra proef die vorig jaar voor het eerst moest gereden worden kreeg ook al enkele aanpassingen, maar daar zal de organisatie later over communiceren. Ook het wedstrijdreglement en de datum van de start van de inschrijven zullen binnenkort op de website verschijnen.

Net zoals het vorig jaar voorzien was zal Rallylovers zorgen voor de spektakelprijs. De hoofdprijs is nu een foto op alu van 120x180cm ter waarde van €150,00, maar nieuw is ook dat onder de toeschouwers en de baanposten die mee stemmen voor de spektakelprijs een foto op alu (60×40 cm) zal worden verloot. Langs deze weg wil Rallylovers ook de baanposten bedanken voor hun inzet en de bezoekers van hun website ook laten kans maken op een mooie prijs!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws