Net geen podium Heylen, drama voor Vanthoor in Daytona

In een onderhoudende en spannende Rolex24 Daytona is het Jan Heylen net niet gelukt om op het podium te komen in de GTD-klasse. Na een race met grote schommelingen werd Heylen met de Wright Motorsports Porsche 911 GT3R uiteindelijk vierde. De overwinning in de klasse was voor #57 Winward Racing Mercedes-AMG GT3 voor #75 Sun Energy 1 Mercedes-AMG GT3. Het podium werd vervolledigd door #1 Paul Miller Racing Lamborghini Huracan GT3.

foto met dank aan Laurens Vanthoor (facebook)

Laurens Vanthoor reed vorig jaar nog naar een tweede plek in de GTLM-klasse met een fabrieks Porsche. Dit jaar maakte hij zijn debuut voor Pfaff Motorsports in een Porsche 911 GT3R in de GTD-klasse. Dat debuut ging gepaard met hoogtes en laagtes en het zijn die laagtes die onze landgenoot de das omdeden. Even leken ze mee te doen voor een podium of zelf de overwinning, maar met nog iets meer dan vier uur te gaan werd de auto naar de garage gebracht met een probleem. Na een lange tijd kon de #9 Pfaff Motorsports Porsche 911 GT3R opnieuw verder en eindigde het de race uiteindelijk op een anonieme P36 overall (P12 in GTD).

foto met dank aan Wayne Taylor Racing (facebook)

De 59ste editie van de 24 uur van Daytona gaat de boeken in als een hele spannende editie met een gevecht voor de zege tot op zeven minuten van het einde. Na 23 uur en 53 minuten van racen eindigde de race met een anti-climax. #01 Cadillac Chip Ganassi Racing had af te rekenen met een platte band toen ze vochten voor de overwinning. Zij eindigden uiteindelijk vijfde. Hierdoor waren de Rolex horloges voor #10 Konica Minolta Acura ARX-05. Op de tweede plaats eindigden #48 Ally Cadillac Racing en de van de laatste plaats vertrokken en op een bepaald moment drie rondes achterliggende #55 Mazda Motorsports nam de laatste podiumplaats voor zijn rekening.

foto met dank aan Daytona International Speedway (facebook)

In de LMP2 klasse was de winst voor #18 Era Motorsports Oreca LMP2 07. Na een lange strijd met #8 Tower Motorsport Oreca LMP2 07 was er uiteindelijk een gat van een kleine 20 seconden. #82 Dragonspeed USA LLC Oreca LMP2 07 vervolledigt het podium.

De minst spannende klasse in deze editie was al enkele uren voor het einde beslist. In de nieuwkomer LMP3 in de IMSA Weathertech waren de bloemen voor #74 Riley Motorsports Ligier JS P320 met drie rondes voorsprong op #33 Sean Creech Motorsport Ligier JS P320. Nog eens vier rondes verder werd #6 Muelhner Motorsports America Duqueine D08 derde.

foto met dank aan Daytona International Speedway (facebook)

In de GTLM werd er gedurende de laatste uren haasje over gespeeld tussen Corvette en BMW nadat Corvette had gedomineerd in het begin en tijdens de nacht. Het spelletje werd uiteindelijk gewonnen door #3 Corvette Racing Corvette C8.R nipt voor #4 Corvette Racing. #24 BMW Team RLL BMW M8 GTE werd uiteindelijk op een ronde afstand, maar na een aangenaam duel voor de overwinning, derde.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws