Station Le Seau Monteberg Rally verplaatst naar 27 juni

De 49ste editie van de Station Le Seau Monteberg Rally stond gepland op zondag 2 mei, maar Club Superstage heeft beslist de wedstrijd te verplaatsen naar zondag 27 juni. Die dag zal de Monteberg Rally zijn parcours met drie verschillende klassementsproeven delen met de Bernard Degroote Ypres Historic Rally, die vanuit Ieper van start gaat. 

De reden voor het uitstellen van de Monteberg Rally ligt voor de hand. Club Superstage wil de vaccinaties alle kansen en tijd geven voor de wedstrijd verreden wordt. 
“Vorig jaar was de Station Le Seau Monteberg Rally eind augustus de eerste rally die covid-proef werd georganiseerd. We bewezen dat het mogelijk was om een rally in veilige omstandigheden te organiseren. Ondertussen is ons land begonnen met de vaccinaties. Door de wedstrijd van 2 mei te verschuiven naar eind juni, is er bijna twee maanden extra tijd voor vaccinaties,” aldus Jan Huyghe namens Club Superstage. 

Na de geslaagde vorige editie, blijft Poperinge de uitvalsbasis van de Station Le Seau Monteberg Rally. De drie verschillende en deels vernieuwde klassementsproeven, Dikkebus, Monteberg en Busseboom, staan opnieuw op het programma. Daarmee is de Monteberg Rally een ideale voorbereidingswedstrijd voor teams die zich willen voorbereiden op de grote afspraak van het seizoen, de Renties Ypres Rally Belgium (12-15 augustus), die voor de eerste keer mee zal tellen voor het FIA World Rally Championship.  

Op zondag 27 juni zal het parcours trouwens gedeeld worden met de Bernard Degroote Ypres Historic Rally, die vanuit Ieper van start gaat. Zo blijft staat het laatste weekend van juni ook in 2021 volop in het teken van top rallysport. 

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws