Rallysprokkels

Het Junior WRC wordt dit jaar gereden met de Ford Fiesta Rally4 en telt vijf wedstrijden: Kroatië, Portugal, Estland, Ieper en Spanje. Drie wedstrijden op asfalt en twee op onverhard worden dus onder de wielen geschoven van de jonge talenten.

Martijn Wydaeghe zal ook de komende manche in Lapland naast Thierry Neuville plaats nemen in de Hyundai.

Dit weekend wordt de 46ste Manateq Qatar International Rally verreden, Kris Meeke en Sebastian Marshall gingen de uitdaging aan om deel te nemen in een Skoda Fabia R5. De Brit moest echter opgeven met een beschadigde Skoda na proef 5, Meeke stond op dat moment tweede op 10.6s van Nasser Al-Attiyah.

Tijdens vijf wedstrijden van het FIA ERC wordt een Clio Trophy verreden dit jaar, opgezet door Toksport WRT. Er zal gereden worden met de Renault Clio Rally5 op Michelin banden tijdens volgende wedstrijden: Azoren, Polen, Roma Capitale, Barum en Hongarije.

Altijd fijn om nog even terug te blikken op knappe prestaties, de overwinning van Andreas Mikkelsen tijdens de recente Rallye Monte-Carlo was er zeker een! Zijn verhaal:

Foto: Skoda Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws