Hesbaye Motor Club annuleert de Rallye de Hannut

De 53ste editie van de Rallye de Hannut, voorzien op de agenda op 13 en 14 maart 2021, gaat niet door. Dat nieuws bracht de organisatie gisterenavond laat uit op haar Facebookpagina. De reden daarvoor is nog steeds dezelfde natuurlijk, nl. Covid-19.

Vorig jaar had de organisatie nog het geluk hun beide rally’s, ‘Hannut’ en het Critérium Jean-Louis Dumont nog te laten doorgaan, maar een herhaling daarvan zit er dit jaar dus niet in. De Rallye de Hannut gaat simpelweg niet door en zal ook niet verplaatst worden. De Jean-Louis Dumont blijft op de kalender staat voor 18 en 19 september.

“We kunnen niet anders,” aldus een ontgoochelde Jacques Ravet, voorzitter van de Hesbaye Motor Club. “Het aantal vraagtekens om op dit moment effectief over te gaan tot het organiseren van is veel te groot. Een mens kan natuurlijk blijven hopen, maar we staan voor een muur en er zijn meer onzekerheden dan garanties. Dan moet het verstand voorrang krijgen op de passie.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws