Avontuurlijke Land Rover Defender Works V8 Trophy viert expeditie-erfgoed met unieke ervaring

Land Rover Classic bestendigt het formidabele expeditie-erfgoed van de originele Defender met een beperkte reeks van de avontuurlijke Defender Works V8 Trophy voor een exclusieve wedstrijd aan Eastnor Castle in 2021.

De Trophy-modellen zijn gebaseerd op de gereviseerde Defender Works V8 2012-2016, ontwikkeld door Land Rover Classic. Deze wagens beschikken onder meer over een 405 pk / 515 Nm sterke 5.0 V8-benzinemotor, een ZF-achttrapsautomaat en een ingrijpend opgewaardeerd ophangings-, stuur- en remsysteem. Bovendien ondergingen ze diverse bijkomende upgrades, specifiek afgestemd op terreingebruik.

In totaal zullen 25 exemplaren van de Defender Works V8 Trophy in de koetswerkversies 90 en 110 exclusief worden afgewerkt in de unieke koetswerkkleur Eastnor Yellow met bijpassende 16″ stalen velgen. De wielkasten, de motorkap en de achterklep zijn afgewerkt in contrasterend Narvik Black. De speciaal gebouwde voertuigen krijgen ook led-koplampen, een historisch radiatorrooster, unieke Land
Rover Trophy-logo’s en gepersonaliseerde deelnamelabels voor elke klant.

De Defender Works V8 Trophy werd ontworpen om de meest veeleisende uithoudingswedstrijden het hoofd te bieden. De bijkomende terreinkit omvat een lier vooraan, een meerpunts-expeditiekooi, een imperiaal, een bodembescherming, een A-stang, een verhoogde luchtinlaat, led-spots en modderbanden.

Binnenin plukt de onmiddellijk herkenbare 4×4 de vruchten van een volledig zwarte bekleding in Windsor-leder, Recaro-sportzetels, contrasterende gele stiknaden en een op maat gemaakte Land Rover Trophy-wijzerplaat van Elliot Brown. Land Rover Classics eigen Classic-infotainmentsysteem met geïntegreerd navigatiesysteem en connectiviteit voor mobiele toestellen is eveneens van de partij.

Later dit jaar (afhankelijk van de coronamaatregelen) zullen de kopers van de Defender Works V8 Trophy worden uitgenodigd om deel te nemen aan een exclusief driedaags avontuur aan Eastnor Castle in Herefordshire, de spirituele thuisbasis van de terreintrainingen, -tests en -ontwikkeling van Land Rover. Dit zal tevens de eerste keer zij dat de klanten met hun auto rijden.

Zodra ze hun Defender Works V8 Trophy voor het eerst hebben aanschouwd, zullen klanten en hun copiloten er hun eerste stempel op drukken door hun naam en de vlag van hun land aan te brengen op de wagen. Vervolgens vertrekken ze voor een reeks van uitdagingen, geïnspireerd op befaamde wereldwijde avonturen en wedstrijden die meer dan zeven decennia van Land Rover-productie dekken.

Zowel de 90- als de 110-versie van de Defender Works V8 Trophy zal rechtstreeks te koop worden aangeboden door Land Rover Classic, met prijzen die beginnen bij 195.000 pond voor een Defender 90 in het Verenigd Koninkrijk.

(Foto’s en persbericht met dank aan Land Rover Media)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws