Maserati Ghibli wint Duitse BEST CARS 2021-award

Maserati’s succesvolle Ghibli heeft al diverse prijzen en onderscheidingen in de wacht gesleept en daar is nu een heel bijzondere award aan toegevoegd. De Ghibli kwam namelijk als winnaar uit de bus in de categorie ‘Hogere middenklasse – import’ bij de verkiezing BEST CARS 2021. Initiatiefnemer van deze lezersverkiezing is het toonaangevende Duitse automagazine auto motor und sport. Meer dan 100.000 lezers reageerden op de oproep en kozen hun favorieten uit 378 auto’s in elf categorieën. Het is de 45e keer dat deze prestigieuze prijzen worden uitgereikt.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “De Ghibli is een iconisch Maserati-model. Met meer dan 100.000 geproduceerde exemplaren sinds de lancering in 2013 belichaamt dit model perfect ons DNA en de waarden van het merk. Daarom hebben we ervoor gekozen om met de Ghibli het elektrificatie-offensief in te zetten dat het merk in de toekomst zal kenmerken: vorig jaar onthulden we de nieuwe Ghibli Hybrid, het eerste hybridemodel in de historie van Maserati.”

Voor het eerst is er ook een V8-motor leverbaar voor de Ghibli. De 580 pk sterke 3,8-liter twin turbo-krachtbron zorgt ervoor dat de Ghibli Trofeo in slechts 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert, de topsnelheid bedraagt 326 km/u. Niet eerder was een sedan van Maserati zo snel. De exclusiviteit van deze versie wordt ook onderstreept door de nieuwe ‘Corsa’-rijmodus en stilistische elementen die het unieke karakter van de auto duidelijk herkenbaar maken.

De Ghibli Hybrid is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Maserati, die meer dan 106 jaar teruggaat. Het model geeft de aanzet tot de elektrificatie van het merk en luidt een nieuw tijdperk in. De Ghibli Hybrid heeft een 2,0-liter viercilindermotor die is gekoppeld aan BSG, eBooster en een 48 volt accu. Het systeemvermogen bedraagt 330 pk, de topsnelheid bedraagt 255 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u vergt slechts 5,7 seconden. Als het gaat om het hybridiseren van zijn modellen, volgt Maserati met succes de strategie van brandstofbesparing in combinatie met verbeterde prestaties.

(Foto’s en persbericht met dank aan Maserati Media)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws