Guillaume Deflandre domineert ENES seizoensopener op de Daytona Road Course

Guillaume Deflandre heeft de eerste virtuele race van het 2021 EuroNASCAR Esports Series-seizoen op iRacing gedomineerd. En dat na een indrukwekkende rit achter het stuur van zijn #64 SpeedHouse Chevrolet Camaro. Op weg naar zijn tweede overwinning in de EuroNASCAR Esports Series won de Belg zowel in zijn heat als in de Main Event. Hij verzamelt zo 40 punten voor het virtuele kampioenschap. Zijn team Speedhouse staat ook aan de leiding in het real-life Teams Championship.

Bandenbeheersing en de auto op de gladde Daytona Road Course houden. Dat waren de sleutelfactoren om succes te hebben tijdens de ENES-seizoensopener. In de eerste heat van de avond – bepalend voor de oneven posities op de grid voor de Main Event – eindigde Deflandre voor Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) met een voorsprong van 8,115 seconden. Met die overwinning verzekerde Deflandre zich van de pole position voor de hoofdrace. De gelijke startposities werden beslist in de tweede heat. Die werd gewonnen door drievoudig NASCAR Whelen Euro Series-kampioen Alon Day.

In de Main Event race op het NASCAR road course van het “World Center of Racing” had Deflandre een perfecte start en begon meteen wat afstand te nemen van Day. De Belg trok weg en won nadat hij alle 16 ronden aan de leiding had gereden. Day finishte 11 seconden later tweede. Hij pakt zo zijn vierde ENES-podiumfinish uit zijn carrière.

Het volgende EuroNASCAR Esports Series-evenement vindt plaats op 23 februari op de Indy-lay-out van het Brands Hatch Circuit. Alle heats en de hoofdrace worden om 20u30 live uitgezonden op het YouTubekanaal, Facebook-pagina en Twitch-profiel van EuroNASCAR.

(Foto’s en video met dank aan NASCAR Whelen Euro Series / Guillaume Hesnault.)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws