FIA en WRC Promoter gaan samenwerken voor FIA World Rallycross Championship


De FIA heeft vandaag aangekondigd dat zij de weg heeft vrijgemaakt voor een veelbelovende samenwerking met de World Rally Championship Promoter Group (WRC Promoter) voor de promotie van het FIA World Rallycross Championship.

Als onderdeel van de samenwerking met WRC Promoter, heeft de FIA toegezegd te zullen investeren in het wereldkampioenschap en in het bijzonder in de ontwikkeling van de toekomstige elektrificatie van de rallycross. Vanaf 2021 zal de rallycross het instapkampioenschap FIA RX2e lanceren, het allereerste FIA-kampioenschap voor elektrische rallycross. En in 2022 volgt het debuut van het elektrische FIA World Rallycross-kampioenschap RX1e.

Peter Bayer, Secretaris-Generaal Sport van de FIA, zegt: “We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij WRC Promoter terwijl we bouwen aan een baanbrekende elektrische toekomst voor het FIA World Rallycross Championship. Onze respectievelijke teams werken aan een langetermijnovereenkomst en kijken uit naar de start van de werkzaamheden voor het kampioenschap van 2021. Ook kijken we uit naar de verschuiving van de sport naar een mooie, duurzamere en groenere toekomst.”

WRC Promoter managing director Jona Siebel: “De World Rallycross staat aan de vooravond van een innovatieve en baanbrekende toekomst. We zien een sterk groeipotentieel op alle gebieden en WRC Promoter is verheugd om voorop te lopen in een serie die zich richt op duurzame technologie en e-mobiliteit.”

(Foto en persbericht met dank aan WRC Promoter Media)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws