“Ook in 2021 draagt AC Motorsport zijn steentje bij!”

AC Motorsport, het team van Arnaud Quédé dat een vaste waarde is geworden in de VW Fun Cup powered by Hankook, krijgt er maar niet genoeg van! De #281, Pure-kampioen in 2019, staat immers aan de vooravond van een volledig seizoen 2021.

“Zoals dat voor iedereen het geval was, bleven we in 2020 op onze honger zitten”, legt Arnaud Quédé uit. “We kunnen dus niet wachten om weer van het asfalt te proeven en te genieten van de sfeer in de VW Fun Cup waar we zo van houden.”

De structuur gebaseerd in Couthuin, dicht bij Andenne, zal dit jaar dus opnieuw van de partij zijn. “Ik hou van continuïteit en geloof in loyaliteit”, verduidelijkt Quédé. “Verwacht dus geen grote wijzigingen! Op de #281 zien we eens te meer de Fransman Benoit Arnaudet, een gekend gezicht op die auto. En ook Geert Windels, die er in 2020 al bij was. Naar goede gewoonte ben ik de derde man en binnenkort zouden we ook de naam van de vierde rijder moeten kennen.”

Na de titel in Pure van 2019, voor teams met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring, koestert het viertal van de #281 uiteraard hoge ambities. “Het tegenovergestelde zou bizar zijn”, grapt de teambaas. “Mikken op de titel is misschien wat te hoogmoedig, maar we hopen minstens op het algemene podium van de categorie te staan op het einde van het seizoen.”

Naast de #281 zal AC Motorsport nog andere wagens inschrijven in de loop van het seizoen. “We zouden op z’n minst drie Evo3’s moeten zien tijdens de 8 Uur van Spa-Francorchamps en zoals gewoonlijk zal de 25 Hours opnieuw een van de hoogtepunten vormen van ons jaar, wat ook zal blijken uit onze inbreng”, gaat Quédé door. “Over het algemeen kiezen we voor kwaliteit boven kwantiteit, wat wil zeggen dat we niet meer zoveel wagens zullen inzetten als in het verleden. Maar wat we doen, doen we goed!”

Om af te sluiten nog een verrassing uit het kamp van AC Motorsport. “Tijdens de race in Mettet zal Geert niet op de #281 rijden”, sluit de patron af. “Maar het is voor de goede zaak! Hij zal op een andere auto immers een leuk, familiaal team vormen met zijn zoon Charles. Het programma van de wedstrijd leent zich ertoe, met twee races van twee uur die ideaal zijn voor debutanten.”

Afspraak dus op 20 en 21 maart voor de Test & Discovery Days op het Circuit Jules Tacheny de Mettet!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws