Test Day voor Clio Trophy Belgium op 25 februari in Mettet

De voorbereidingen op de start van de nieuwe Clio Trophy Belgium zijn in volle gang. De kalender bestaat uit vijf wedstrijden van het Belgian Rally Championship en welke dat precies zullen zijn, wordt heel binnenkort bekend gemaakt.

In afwachting heeft de organisator van de Clio Trophy Belgium besloten om op donderdag 25 februari op het circuit van Mettet een Test Day te houden. Dat geeft rijders en potentiële deelnemers de gelegenheid om van heel nabij met de nieuwe Renault Clio Rally5 kennis te maken.

“Door zijn infrastructuur is het circuit van Mettet een ideale locatie om met respect voor de heersende gezondheidsmaatregelen een testdag te organiseren”, stelt Sandrine Wanson, coördinator van de Clio Trophy Belgium. “Uiteraard is het aantal plaatsen beperkt en zullen we met meerdere tijdslots werken. Er worden twee exemplaren van de Clio Rally5 ingezet, om zo een maximum aan kandidaten de kans te geven de wagen te testen, of om vanuit het rechterzitje de rijkwaliteiten van de bolide vast te stellen. Renault Sport Racing stuurt ook een ingenieur naar Mettet, om alle nodige informatie te verstrekken.”

“Het 2,5 kilometer lange parcours is relatief technisch en bestaat uit zowel asfalt als stroken op onverhard. Een ideale mix om de prestaties en het potentieel van de Clio Rally5 in te schatten. De rijders en potentiële kandidaten kunnen ook beroep doen op de immense ervaring van Bruno Thiry, die hen met raad en daad zal bijstaan”, besluit Sandrine Wanson.

De Clio Trophy Belgium is een heel toegankelijke formule, met een goed gevulde prijzenpot. Zo krijgt de beste Junior in 2022 een officieel zitje. Ideaal dus voor een debuut in de rallysport, en de perfecte springplank richting hogere categorieën.

(Persbericht en foto’s met dank aan Groupe Renault Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws