De 20ste editie van de Ardenne Roads verschuift naar 2 en 3 juli…

Nadat de organisatie eerder al gedwongen was om de editie 2020 om de voor de hand liggende redenen te annuleren, wil Jean-François Devillers, verantwoordelijke van Trajectoire, nu de feiten voorblijven. Waar de editie 2021 voorzien was voor vrijdag 23 en zaterdag 24 april, zal de 20ste editie van de Ardenne Roads uiteindelijk op 2 en 3 juli plaatsvinden. De start wordt aan het prachtige Château Jemeppe, in Hargimont, tussen Marche-en-Famenne en Rochefort gegeven.

“Uiteraard hoopten we om een lente-editie van de Ardenne Roads op de klassieke datum te organiseren”, legt Jean-François uit. “Echter, wij willen niet achter de feiten aanhollen en anticiperen op de nog steeds geldende maatregelen inzake Covid. De Horeca verwacht geen volledige heropening voor begin mei en wat met de toelatingen op dat moment voor evenementen met publiek? Daarom hebben we besloten om de 20ste editie naar vrijdag 2 en zaterdag 3 juli te verschuiven.”

De timing is aangepast en het parcours helemaal nieuw, in een onuitgegeven streek en er wordt onder de Royal Automobile Club of Belgium gereden – later meer daarover -. De Ardenne Roads is een evenement dat ook in de zomer heel wat aandacht zal krijgen. “Opgepast, we spreken hier over een meervoudig evenement”, gaat Jean-François Devillers verder. “De proef op vrijdag en zaterdag is gekend, maar ook op zondag zal er activiteit zijn! Iets voor gepassioneerde liefhebbers… Daar binnenkort meer over!”

Persbericht en foto met dank aan Ardenne Roads)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws