TAG Heuer Porsche kijkt uit naar start Formule E-seizoen

Het ABB FIA Formula E World Championship beleeft een nieuwe start van het nieuwe seizoen: In Diriyah (Saoedi-Arabië) worden op 26 en 27 februari voor het eerst in de geschiedenis van de innovatieve elektrische raceserie twee nachtraces verreden. Het TAG Heuer Porsche Formula E Team reist met dierbare herinneringen af naar het seizoensopenende doubleheader-evenement. In november 2019 vierde het team een succesvol Formule E-debuut op het stratencircuit niet ver van Riyadh, waarbij André Lotterer de tweede plaats scoorde met de Porsche 99X Electric. Zijn nieuwe teamgenoot, Pascal Wehrlein, betwist in Diriyah zijn maiden race als Porsche-fabrieksrijder. Het Formule E-seizoen zou oorspronkelijk in januari van start gaan in Santiago de Chile, maar werd vanwege de pandemie van het coronavirus uitgesteld en verplaatst naar Saoedi-Arabië.

Porsche pakt zijn tweede seizoen aan met een zeer duidelijke betrokkenheid bij de Formule E. De sportwagenfabrikant gebruikt de volledig elektrische eenzittersport voor systematisch ontwikkelingswerk en om zijn expertise op het gebied van batterij-elektrische aandrijving uit te breiden. Na het succesvolle debuutseizoen van de Porsche 99X Electric hebben de ingenieurs in Weissach uitgebreide verbeteringen aan de aandrijflijn doorgevoerd. Ook is het team geherstructureerd: Martin Füchtner neemt de rol van Technisch Projectleider Formule E over. Malte Huneke, die deze functie al sinds de start van het Porsche Formule E-programma bekleedde, is nu verantwoordelijk voor de algehele voertuigontwikkeling van alle Porsche Motorsport-racewagens.

“We kunnen haast niet wachten om eindelijk weer te gaan racen na de lange onderbreking”, zegt Amiel Lindesay, Head of Operations van TAG Heuer Porsche Formule E Team. “De start van een nieuw seizoen is altijd spannend, zeker voor ons. Deze keer zijn we veel beter voorbereid en we beginnen ook met hogere verwachtingen dan vorig seizoen. Door de pandemie was het seizoen erg kort. Voor ons als rookie-team bleek dat een grote handicap, omdat we door de afgelaste races niet de nodige circuitervaring konden opdoen. Nu hopen we allemaal op een volledig en, voor ons, succesvol seizoen 2021.”

Met twaalf teams en 24 coureurs heeft het ABB FIA Formula E World Championship in seizoen 7 opnieuw een sterke line-up. Tien autofabrikanten zijn vertegenwoordigd – meer dan in welke andere internationale autosportserie dan ook.

(Persbericht en foto’s met dank aan Porsche Press)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws