Audi start het eerste seizoen van het Formule E-wereldkampioenschap met grote ambities

Audi Sport ABT Schaeffler begint het laatste seizoen als fabrieksteam in de Formule E met grote doelen: Lucas di Grassi en zijn nieuwe teamgenoot René Rast willen in het eerste jaar van de Formule E als wereldkampioenschap overwinningen boeken en voor de titel strijden. Het seizoen begint met twee nachtraces in Diriyah (Saudi-Arabië).

Met zijn nieuwe status als officieel FIA-wereldkampioenschap neemt het belang van de Formule E opnieuw toe in zijn zevende seizoen, dat volgend weekend begint. De motivatie van de twaalf teams en 24 coureurs is groot om met het winnen van de titel de autosportgeschiedenisboeken in te gaan. Audi Sport ABT Schaeffler is met 43 podiumplaatsen in zes seizoenen tot nu toe het meest succesvolle team in de serie. Met Lucas di Grassi en René Rast wil het team zijn leidende positie verdedigen.

“We gaan elk seizoen in met het duidelijke doel om races te winnen”, zegt Julius Seebach, Managing Director van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport. “En deze keer is de voorbereiding nog intensiever geweest dan voorheen: we hebben een compleet nieuwe eigen aandrijflijn ontwikkeld en daarnaast onze complete teamstructuur en alle details nog eens verfijnd.” Voor Audi Sport ABT Schaeffler is dit het laatste seizoen voordat de Dakar Rally de fabrieksdeelname van Audi aan de Formule E vervangt: “Iedereen in het team zit vol energie en passie om er dit seizoen een succesvol seizoen van te maken. We hebben grote ambities, maar ook respect: het veld is dit jaar sterker dan ooit tevoren”, aldus teambaas Allan McNish.

De twee dagen in Diriyah zijn het moment van de waarheid voor Lucas di Grassi. “Natuurlijk hebben we allemaal de indrukken van de enige gezamenlijke pre-seasontest in Valencia in ons achterhoofd”, zegt de meest succesvolle Formule E-coureur met 32 podiumplaatsen en 796 punten. “Maar, we zullen de ware krachtsverhoudingen van dit jaar pas kennen als we zaterdagavond de paddock verlaten. Die nerveuze anticipatie maakt een seizoensopener altijd bijzonder spannend.”

Aan de zijde van di Grassi zal René Rast zijn eerste volledige seizoen in de Formule E betwisten. De drievoudig DTM-kampioen stapte vorig jaar in Berlijn in voor de laatste zes races en maakte een geslaagde debuutindruk met een derde plaats. “We hebben de afgelopen maanden af en toe getest en veel uren in de simulator doorgebracht, nu is het tijd om het echte circuit op te gaan tegen de concurrentie”, aldus Rast, die zich in 2021 uitsluitend op de Formule E zal richten. Allan McNish is er zeker van: “Ook al is René nog een rookie in de Formule E, de ervaring die hij opdoet in Berlijn zal hem zeker helpen.”

Naast het fabrieksteam van Audi Sport ABT Schaeffler zal ook het klantenteam van Envision Virgin Racing met de door Audi ontwikkelde e-tron FE07 op jacht gaan naar punten. Nick Cassidy en Robin Frijns komen dit seizoen uit voor de Britse equipe, die net als Audi Sport ABT Schaeffler al sinds de eerste race in 2014 deel uitmaakt van de Formule E-familie.

(Persbericht en foto’s met dank aan Audi MediaCenter)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws