Nieuwe C41 moet Alfa Romeo naar betere resultaten in F1 leiden

Na McLaren en AlphaTauri, heeft nu ook ook Alfa Romeo in Warschau, Polen, zijn wagen voor het volgende Formule 1-seizoen voorgesteld. De C41 is een nieuwe versie van de C39 van vorig jaar met enkele aanpassingen. Belangrijk is de nieuwe 066-krachtbron van Ferrari. Die is aangepast volgens de regelgeving van 2021. De bedoeling is dat die krachtbron in 2022 nog verder zal doorontwikkeld worden, omdat er dat jaar grote veranderingen zijn in de technische reglementen. Andere veranderingen aan de wagen in 2021 zijn een slankere voorvleugel en nog enkele aanpassingen aan de diffuser, de regels die zijn voorgeschreven door de FIA volgend.

Die aanpassingen moeten leiden tot meer sportieve successen. In 2020 haalde Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi samen acht punten. Te weinig, vinden ze bij de renstal van Alfa Romeo. In 2021 hopen ze dat Raikkonen en Giovinazzi meer punten halen. Robert Kubica is de nieuwe reserverijder van het team.

Raikkonen, de meest ervaren F1-coureur ooit met zijn 329 starts, kijkt alvast uit naar het komende seizoen. “Ik ben nog altijd even gemotiveerd dan 20 jaar geleden toen ik mijn debuut maakte.” Voor Raikkonen is het nog tasten in het duister voor het seizoen. “Door de veranderde regels weten we nog niet zo goed waar we naar toe gaan. Dat zullen we tijdens het testweekend zien en na de eerste Grand Prix weten we zeker hoe de verhoudingen zijn.”

Giovinazzi heeft de voorbije winter hard gewerkt. “Ik heb vooral de punten proberen verbeteren waarmee ik vorig seizoen nog problemen had. Ik hoop dat ik dat dit seizoen kan tonen aan de buitenwereld. Zo kan ik hopelijk de volgende stap zetten.”

“Elk team wil natuurlijk elk jaar verbeteren in de F1-wereld”, zegt Fred Vasseur, teambaas van Alfa Romeo. “Iedereen van ons team is zeer gemotiveerd om te verbeteren. Stap voor stap. Ons uiteindelijke doel is om aan de top van het middenveld te geraken, maar we weten dat dat een lang proces is. Dus alles moet stap voor stap gebeuren.”

Of ze die stappen hebben gezet, zullen we in maart te weten komen. Eerst is er het testweekend in het weekend van 12 tot 14 maart in Bahrein. Twee weken later volgt de eerste Grand Prix. Ook in Bahrein.

(Foto’s met dank aan Alfa Romeo Racing Orlen)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws