Land Rover Defender bekroond tot winnaar Women’s World Car of the Year 2021

De Land Rover Defender werd uitgeroepen tot Supreme Winner Women’s World Car of the Year 2021. Het is de eerste keer dat een Land Rover de hoofdprijs wint in die verkiezing. De nieuwe titel vervolledigt een hele reeks van internationale onderscheidingen voor de Defender.

De meest capabele Land Rover ooit blijft trouw aan de pioniersgeest die al meer dan zeventig jaar centraal staat bij het merk. Hij geeft ook een nieuwe invulling aan de term ‘avontuur’ voor de 21e eeuw. Hij verenigt zijn iconische naam, vormgeving en capaciteiten met diverse koetswerkdesigns. Ook kan hij worden gepersonaliseerd met vier accessoirepacks zodat eigenaars er maximaal van kunnen genieten.

De Women’s World Car of the Year-awards (WWCOTY) is wereldwijd de enige autoverkiezing met een jury die uitsluitend uit vrouwen bestaat. 50 autojournalisten uit 38 landen en vijf continenten onderscheiden de beste nieuwe modellen op de markt. De nieuwe Defender werd op de verkiezing uitgeroepen tot Beste middelgrote SUV van 2021 en werd, net op Internationale Vrouwendag, ook bekroond met de WWCOTY-prijs.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes bij Jaguar Land Rover, zegt: “Dit is een enorme eer voor het hele team. Het is ook een beloning voor het harde werk dat we geleverd hebben om een dergelijk capabel voertuig te creëren. De Defender won al meer dan 50 internationale onderscheidingen. Dat bevestigt dat onze oorspronkelijke visie voor een 21e-eeuwse Defender de juiste was. De nieuwe Defender combineert een onmiskenbaar silhouet met hypergeavanceerde technologie. En dat in een design dat zijn erfgoed honoreert en authentieke Land Rover-capaciteiten biedt. Dat resulteerde in een 4×4-gamma dat de naam Defender alle eer aandoet. Dat gaat van een efficiënte oplaadbare hybrideaandrijving tot de krachtige nieuwe Defender V8.”

(Persbericht en foto met dank aan Media Land Rover)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws