Van Loon leidt met 26 seconden na eerste dag in Jordanië

Slechts zesentwintig seconden is het verschil tussen Erik van Loon en Yasir Saeidan na 333 kilometer door de Wadi Rum vallei in Jordanië. Dat betekent dat Van Loon en Sébastien Delaunay morgen de laatste proef moeten openen. Van Loon is zeer tevreden en kijkt uit naar de laatste etappe.

“Het is hier schitterend”, vertelt Van Loon. “Ik had gehoord dat Jordanië erg mooi en gastvrij is en daar is geen woord van gelogen. De omgeving is echt geweldig. Tijdens de eerste proef pakken we 1:26 op Saeidan, maar in de tweede verliezen we een minuutje. Dat komt doordat we twee keer een noodstop moesten maken, een keer voor een kudde geiten en een keer voor een kudde kamelen. Maar we zijn er en we staan aan kop.”

Dat Van Loon morgen moet openen ziet hij niet perse als een voordeel: “Volgen is altijd makkelijker dan openen, maar we gaan heel erg ons best doen. Vandaag valt het redelijk goed op z’n plek en dan laten we zien waar we toe in staat zijn. Hopelijk kunnen we het morgen afmaken.”

De laatste etappe is 236 kilometer lang en de motoren starten om 8.45 uur (7.45 uur Belgische tijd). Volg de rally online live.

(Persbericht en foto met dank aan Van Loon Racing)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws