Dubbel programma voor Antoine Potty

Na een veelbelovend debuutseizoen in de GT4 European Series hoopt Antoine Potty op de in 2020 opgedane ervaring verder te kunnen bouwen. De bijna 18-jarige Belg blijft trouw aan het CMR team én aan de Toyota GR Supra GT4, en werkt dit seizoen een dubbel programma af: de GT4 European Series met Stéphane Lémeret en het Frans FFSA GT kampioenschap in het gezelschap van Erwan Bastard.

2021 krijgt een vernieuwde aanpak want naast de GT4 European Series, waar hij vorig jaar zijn eerste stappen zette, treedt Antoine Potty ook aan in het prestigieuze Franse FFSA GT kampioenschap, met voorsprong het sterkste nationale GT4-kampioenschap van Europa.

“Ik heb nog een beetje moeite om te vatten dat ik beide kampioenschappen met de Toyota kan afwerken”, stelt Antoine met blinkende oogjes. “Ik ben gek op die auto. Dankzij de steun van enkele nieuwe partners vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik ben iedereen die heeft meegewerkt aan het realiseren van dit project dan ook heel dankbaar. Zo krijg ik de gelegenheid om veel te rijden, en bovendien kan ik dat bij CMR doen, een team met een echte passie voor het racen. 2020 was het eerste seizoen voor de Toyota GR Supra GT4 en we hebben allemaal heel veel bijgeleerd, in een uitstekende sfeer bovendien. Door aan het eind van het kampioenschap beslag te leggen op een podiumplaats in de Silver Cup bewezen mijn teammaats Gaël Castelli en Stéphane Lémeret het potentieel van de auto. Het is nu aan ons om die lijn door te trekken en in beide kampioenschappen voor de titel te gaan.”

In de GT4 European Series zal Antoine een 100 procent Belgisch duo vormen, want hij deelt er de wagen met Stéphane Lémeret. “Het beste wat me kon overkomen”, stelt Antoine zonder omwegen. “Stéphane beschikt over enorm veel ervaring. Vorig jaar, toen hij nog met de andere wagen van het team reed, gaf hij me al heel veel nuttige tips. Hij is snel, ervaren, en is een echte teamspeler. Bovendien kent ook hij het team van CMR door en door, zodat we in principe geen aanpassingstijd nodig zullen hebben.”

In het Franse FFSA GT kampioenschap krijgt Antoine de Fransman Erwan Bastard als teamgenoot, vorig jaar nog derde in de Am Cup. “Ook Erwan is een Silver rijder, en net zoals in het Europese kampioenschap met Stéphane komen we ook in Frankrijk uit in de Silver Cup”, stelt de student wiskunde-wetenschappen. “Omdat ik nog nooit eerder aan de start van het Franse kampioenschap stond ken ik Erwan minder goed dan Stéphane, maar ik hoor alleen maar positieve dingen over hem. Ik moet er echter nog heel wat leren, de circuits in de eerste plaats, maar ik hoop dat we een sterk duo kunnen vormen en met CMR en de Toyota om de overwinning kunnen strijden.”

Met 12 races op het menu en een schoolprogramma dat hij even goed als zijn sportieve carrière wil onderhouden weet Antoine Potty nu al dat 2021 een druk jaar wordt. Maar daar heeft hij absoluut geen problemen mee: zijn motivatie wordt er alleen maar groter door!

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws