Xwift Racing Events in de VRM BMW M2 Cup

Het Belgische Xwift Racing Events heeft zijn zinnen gezet op de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Die wordt verreden onder de auspiciën van RACB Sport en KNAF. Het team vertrouwt daar een fonkelnieuwe BMW M2 toe aan Belg Jamie Vandenbalck en aan Nederlander Willem Meijer.

Xwift Racing Events van zakenman Pieter Denys kwam vorig jaar uitvoerig in het nieuws. Zij maakten bekend dat zij in de 24 Uren van Zolder verschillende BMW’s 325i wilden laten besturen door debutanten. Ook zullen vooral BV’s en CEO’s achter het stuur zitten. Ze mogen dat pas na een degelijke opleiding en na de vereiste vergunningen te hebben behaald.

Xwift Racing Events - Willem Meijer

“Het blijft de bedoeling om dit jaar in de 24 uur van Zolder onze BMW’s 325i aan de start te krijgen met per BMW vier coureurs/CEO’s van diverse bedrijven. Telkens gekoppeld aan een BV”, zegt Lieven De Clercq, team-manager van de Oost-Vlaamse formatie. “Xwift Transport is een bedrijf dat doorheen Europa express transport doet. Met Xwift Racing Events verruimden we ons aanbod met trackdays en incentive-activiteiten naar bedrijven toe. Daarom volgde de aankoop van enkele Radicals (SR1 en SR3). Het is tevens de bedoeling dat we de Radicals en de M2 evenzeer zullen runnen tijdens de 24 uur van Zolder. Door voor de BMW M2 Cup te kiezen, willen we Xwift Racing Events in de etalage zetten. We willen ook tonen dat we net zoals het transportbedrijf ook in de autosport succesvol willen zijn. Het lag in de lijn der verwachtingen dat we voor die missie een beroep zouden doen op twee ervaren coureurs. Dat zijn Jamie Vandenbalck en Willem Meijer.”

Xwift Racing Events - Spa-Francorchamps

Jamie Vandenbalck zat gedurende de voorbije zes jaar in de Europese GT4 achter het stuur van pk-rijke auto’s. Dat zijn de KTM Reiter, BMW M4 of Aston Martin. Willem Meijer bestuurde in TCR Benelux de Audi RS 3 LMS en in de SuperCar Challenge een BMW M4 Silhouette.

Zes meetings staan er op de kalender van de VRM BMW M2 Cup. Op 10 en 11 april op Circuit Zandvoort is er de eerste ontmoeting. Nadien zijn er nog races op Spa-Francorchamps, Circuit Zolder en TT Circuit Assen.

(Persbericht en foto’s met dank aan VRM BMW M2 Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws