Max Verstappen pakt de eerste pole van het F1-seizoen

Max Verstappen heeft op het circuit van Bahrein de eerste polepositie van het nieuwe Formule 1-seizoen gepakt. Hij reed in de derde kwalificatiesessie (Q3) een ronde in een tijd van 1:28.997 en was zo bijna vier tienden sneller dan Lewis Hamilton. Verstappen was tijdens de vrije trainingen gisteren en een paar uur voor de kwalificaties ook telkens de snelste. Valtteri Bottas zal vanuit derde positie vertrekken.

De ploegmaat van Verstappen bij Red Bull, Sergio Pérez reed mindere kwalificaties. Hij overleefde de tweede kwalificatiesessie (Q2) niet. Pérez kwam 35 duizendsten tekort om de Q3 te halen.

Ferrari deed het beter dan verwacht. Ze zetten in Q2 de snelste tijden neer en Charles Leclerc zal morgen vanuit plaats vier vertrekken. Ook AlphaTauri verraste. Pierre Gasly zette de vijfde tijd neer en zijn ploegmaat Yuki Tsunoda reed in de eerste kwalificatiesessie (Q1) de tweede snelste tijd na Max Verstappen, maar Tsunoda kon Q2 niet overleven.

Achteraan de grid zullen we morgen Sebastian Vettel zien vertrekken. Hij overleefde Q1 niet door pas de achttiende tijd neer te zetten. Hij hield zo enkel de rijders van Haas Mick Schumacher en Nikita Mazepin achter zich, met Mazepin die twee keer van de baan slipte.

Morgen iets na 17 uur Belgische tijd (18 uur in Bahrein) vertrekt Verstappen dus vanuit polepositie. Bijna anderhalf uur later zullen we weten of hij die positie kan verdedigen in de eerste GP van het nieuwe Formule 1 seizoen.

(Foto met dank aan FIA Formule 1 (Twitter))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws