Eerste glimp van de herziene ŠKODA KODIAQ

Fine-tuning voor het succesvolle model: drie designschetsen geven een eerste indruk van de herziene ŠKODA KODIAQ. De grote SUV, ook verkrijgbaar als zevenzitter, markeerde de start van de succesvolle SUV-campagne van het merk in 2016. Nu voorzien van een opgefrist uiterlijk en technologische verbeteringen, viert de vernieuwde KODIAQ op 13 april zijn première.

De eerste designschets toont een nog opvallendere voorzijde van de herziene ŠKODA KODIAQ. Naast een nieuwe motorkap kenmerkt en meer rechtopstaande, zeshoekige ŠKODA-grille met indrukwekkende dubbele lamellen de look. De koplampen, slanker dan bij de voorganger, vormen samen met de daaronder geplaatste mistlampen een nieuw gezicht met vier ogen. Een ander opvallend nieuw kenmerk is de herwerkte voorschort. Die is met een bredere centrale luchtinlaat omlijst door L-vormige sierelementen aan weerszijden en een aluminium-look inzetstuk.

ŠKODA KODIAQ - Schetsen

De tweede schets is een close-up van de vernieuwde koplampen. Hierop zijn duidelijk de twee boven elkaar geplaatste LED-modules te zien, die voor een karakteristieke lichtsignatuur zorgen. De derde schets laat zien dat de scherp getekende achterlichten nu ook een meer afgeslankte look hebben. Net als hun tegenhangers aan de voorkant. Ze zijn voorzien van de kenmerkende kristalstructuren van het merk. Ook vormen ze een plattere versie van het klassieke ŠKODA C-vormige design.

ŠKODA KODIAQ - Wereldpremière 13 april

De komst van de KODIAQ in 2016 markeerde het begin van de huidige ŠKODA SUV-familie en de modelnomenclatuur met namen die beginnen met een K en eindigen met een Q. De SUV, op verzoek leverbaar met zeven zitplaatsen, is inmiddels al meer dan 600.000 keer geproduceerd. Ook wordt die aangeboden op 60 markten over de hele wereld. De wereldpremière van de opgewaardeerde ŠKODA KODIAQ vindt plaats op 13 april.

(Persbericht en foto’s met dank aan ŠKODA Press)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws