Umberto Scandola start in het ERC

Umberto Scandola, een van de meest ervaren en succesvolle rallyrijders van Italië, begint in 2021 aan zijn eerste FIA ​​European Rally Championship-avontuur. Hij werd in 2013 Italiaans kampioen en is tweevoudig winnaar van de Rallye di Roma Capitale, de ERC-wedstrijd van zijn thuisland.

Samen met de vaste bijrijder en collega-Italiaan Guido D’Amore, zal Scandola een Hyundai i20 R5 besturen onder de vlag van het Hyundai Rally Team Italia en gerund door S.A. Motorsport Italia.

Umberto ligt zijn keuze toe: “Ik hou van de mix van asfalt en onverhard. Misschien gaan we leergeld betalen want op sommige wegen heb ik nog nooit gereden, maar ik hoop het goed te doen in de rally’s met een vergelijkbare lay-out als die we in Italië vinden. Bovendien is het ERC ook erg populair dankzij het uitstekende werk van de promotor en de media en samen met mijn partners, die actief zijn in sommige landen waar we gaan rijden, vonden we het een uitstekende investering om hen zichtbaarheid te geven.”

Umberto Scandola

Scandola, een ondernemer in de textielsector, heeft zeven starts op ERC-niveau gemaakt en heeft zich voorbereid op een veeleisende uitdaging. “Ik voel me gevleid dat ik mijn deelname aan het ERC samen met Guido D’Amore kan aankondigen en hiervoor wil ik alle mensen bedanken die in dit project geloven en die ons steunen om op de beste manier aan de start te staan. Samen met het team en onze partners hebben we besloten om dit belangrijke internationale engagement aan te gaan in de overtuiging dat we op dit niveau kunnen meestrijden.”

Umberto Scandola

“De Hyundai i20 R5 heeft zijn kunnen op allerlei soorten ondergrond getoond en het is aan ons om 100 procent alles te geven tegen sterke concurrenten en officiële teams. Het zal een uitdaging zijn omdat we de rally’s niet kennen, met uitzondering van Rome waar we twee keer hebben gewonnen. We kunnen vertrouwen op de technische ondersteuning van Hyundai Motorsport Customer Racing. We willen het goed doen in de eerste rally op onverhard, het is een ondergrond die ik erg leuk vind. Halverwege het seizoen komt dan de nieuwe Hyundai i20 N Rally2 die we optimaal willen gaan benutten.”

Foto: FIA ERC Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws