Ugo de Wilde: “Zin om de Alpine op nieuwe banden te ontdekken”

Na vier seizoenen in de eenzitters gaat het 18-jarig Brussels talent dit weekend zijn eerste sprintraces in een wagen met een dak rijden. Een week voor de testdagen van de European Le Mans Series in Barcelona is Ugo de Wilde al in het zuiden van Frankrijk. Aan de voet van de Pyreneeën. Hij debuteert in Nogaro in de Alpine Europa Cup tijdens de Franse versie van de paasraces.

“Ik heb hier een tiental dagen geleden de Alpine al ontdekt”, legt de jonge Brusselaar uit. “Ik ken de wagen nog niet op nieuw rubber, maar ik voelde me al snel op mijn gemak in deze bolide. Het is een lichte GT-wagen met een centraal geplaatste motor en achterwielaandrijving. Dat maakt dat hij een beetje zoals een F4 rijdt.”

Dat roept bij De Wilde goede herinneringen op. Drie jaar geleden behaalde hij in Nogaro zijn eerste zege in de F4. “Ik herinner me dat niemand minder dan Charles Leclerc me de trofee heeft gegeven”, gaat de rijder van Herrero Racing verder. “Hij was hier toen om zijn broer Arthur te steunen. Nogaro is zo’n old school klein en technisch circuit. Ik hou daar wel van.”

“Het niveau zal stevig zijn. Met enkele jongeren die van de Clio Cup, de prototypes of zelfs de F4 komen, maar ook zijn er meer ervaren rijders. De Corsicaan en regerende kampioen Jean-Baptiste Mela bijvoorbeeld die aan zijn vierde seizoen begint. Het is wel leuk om weer tegen JB te racen. Ik heb zelfs ergens in onze woonkamer een foto met hem staan. Mijn eerste podium behaalde ik in Barcelona in de F4 op mijn 14de en hij won die race. Ik denk dat we elkaar goed kennen en respecteren, dus de strijd wordt mooi. Echt een pronostiek maken, lijkt me moeilijk, want ik ken noch de wagen, noch de concurrentie echt goed. Ik ben echter niet naar Nogaro gereisd om paaseieren te zoeken. Als ik niet op het podium sta, algemeen of in junior, zou het voor mij toch een tegenvallend resultaat zijn.”

De kwalificaties vinden zondag en maandag plaats van 8u15 tot 8u35. De races starten telkens om 12u10 voor 25 minuten en één ronde. U kan ze via de live-streaming op de Facebook-pagina van de Alpine Elf Europa Cup volgen of via YouTube of de site van de FFSA GT4.

(Persbericht en foto met dank aan Ugo de Wilde Racing)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws