Audi Brussels bouwt 100.000e Audi e-tron

Audi Brussels produceert sinds eind 2018 het eerste volledig elektrische model van het merk met de vier ringen: de Audi e-tron. De 100.000e Audi e-tron rolde vandaag van de montageband bij Audi Brussels. De jubileumauto is een daytonagrijze Audi e-tron Sportback 55 S line quattro die binnenkort aan een Belgische klant zal worden uitgeleverd.

Het begin van het nieuwe elektrische tijdperk begon eind 2018 met de assemblage van de eerste Audi e-trons, in de volledig gerenoveerde en CO2-neutrale productievestiging van Audi Brussels. Ook de hoogspanningsbatterijen voor het model worden in de Audi-fabriek geproduceerd.

Na de succesvolle productiestart van de Audi e-tron in het najaar van 2018 startte in januari 2020 de productie van de Audi e-tron Sportback, de bijzonder dynamische SUV-coupé variant. De Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback, de sportversies uitgerust met drie elektromotoren, volgden in augustus 2020.

De Audi e-tron was in 2020 de wereldwijde bestseller onder de elektrische voertuigen, gebouwd door Duitse premiumconstructeurs. In Noorwegen was het model vorig jaar zelfs de bestverkochte auto. In België was de Audi e-tron in 2020 met 1.253 eenheden het tweede best verkochte elektrische model.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws