Ferrari limited edition V12, de countdown is begonnen

Ferrari heeft de eerste beelden vrijgegeven van zijn nieuwste gelimiteerde speciale serie, in aanloop naar de officiële wereldpremière, die op 5 mei om 14.30 uur live wordt uitgezonden op de social media-kanalen van het merk. Het nieuwe model is de ultieme expressie van Ferrari’s visie op een extreme berlinetta met een voorin geplaatste motor. Daarbij zijn de kenmerken van de veelgeprezen 812 Superfast aangescherpt tot een niveau dat nog niet eerder is vertoond.

Ferrari

Het resultaat is een auto die de ruim 70 jaar ervaring van de fabrikant op de wereldwijde circuits belichaamt, voortbouwend op het volbloed sportwagen-DNA om een perfecte match van prestaties, vorm en functie te creëren. Het model is bedoeld voor Ferrari’s meest gepassioneerde verzamelaars en connaisseurs en beschikt over tal van compromisloze technologische oplossingen om ongeëvenaard rijplezier te garanderen.

Zoals bij alle Ferrari’s is het meest opvallende kenmerk het hart van de auto: in dit geval de nieuwste evolutie van de legendarische 65° V12-motor uit Maranello, met meer vermogen dan ooit voor een Ferrari-motor in een straatauto – 830 pk bij een toerental van 9.500 tpm, opnieuw de hoogste waarde van alle verbrandingsmotoren van Ferrari. Het gebruik van state-of-the-art materialen, de doorontwikkeling van veel van de belangrijkste onderdelen van de motor, een nieuw kleptimingmechanisme en een nieuw uitlaatsysteem zijn slechts enkele van de technische oplossingen die de Ferrari-motor in staat stellen om prestaties te leveren die ongekend zijn in het V12-segment.

Ferrari
Ferrari
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws