Thierry Neuville tweede op de shakedown in Kroatië

Deze morgen om 09.00 uur werd met de shakedown Medvedgrad het startschot gegeven van de derde manche van het wereldkampioenschap rally, de ‘Croatia Rally‘ en Toyota tekende met drie snelste tijden van van Rovanperä (2:47.9), Evans (2:48.6) en Ogier (2:51.8) meteen present. Onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe klokten af op de vierde plaats met een tijd van 2:53.0, toch al zo’n vijf seconden trager.

Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, Martyn Wydaeghe, Hyundai i20 WRC, Croatia Rally

Maar zowel tijdens de tweede als de derde passage vond Neuville het ritme en deed er in eerste instantie vier seconden af om dan tijdens zijn laatste rit er nog eens 3,2 seconden af te doen. Met een tijd van 2:45.8 eindigen onze Belgen in de Hyundai i20 WRC op een tweede plaats. De snelste tijd werd gereden door Elfyn Evans in de Toyota Yaris WRC (2:45.1).

Toyota Gazoo Racing WRC, Elfyn Evans, Toyota Yaris WRC, Croatia Rally

De jonge Kalle Rovanperä reed vrij constante tijden en parkeert zijn Yaris op een derde plaats (2:46.4), gevolgd door Ott Tänak (2:46.6) en Sebastien Ogier (2:47.8). Met de Japanner Katsuta op een zesde plaats zien we vier Toyota’s en (maar) twee Hyundai’s binnen die top 6. Craig Breen eindigde met een tijd van 2:51.6 op een tiende plaats.

M-Sport, Renaud Jamoul, Adrien Fourmaux, Ford Fiesta WRC, Croatia Rally

Adrien Fourmaux, genavigeerd door onze landgenoot Renaud Jamoul, leverde een puike prestatie in deze shakedown. Zijn tweede passage met een tijd van 2:49.2 aan het stuur van de M-Sport Ford Fiesta WRC was goed voor een zevende tijd. Met Gus Greensmith op een achtste plaats en Pierre-Louis Loubet op P9 kennen we de top 10.

Teemu Suninen, die zijn plaats bij de WRC’s moest afstaan aan Fourmaux, was met een 11de tijd de snelste bij de RC2’s. Chris Ingram, aan het stuur van een SXM Skoda Fabia werd met een tijd van 2:59.2 19de algemeen.

Een 11de en 12de tijd in de klasse RC2 was er weggelegd voor onze andere landgenoten. Cedric de Cecco, genavigeerd door Jerome Humblet was in een tijd van 3:00.4 een fractie van een seconde sneller dan Sébastien Bedoret en Thomas Walbreq (3.00.7)

Morgen en overmorgen worden er telkens acht klassementsproeven afgewerkt. De laatste vier staan zondag op het programma.

Foto’s met dank aan Hyundai Motorsport, Toyota Gazoo Racing WRC (facebook) en Adrien Fourmaux (facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws