Neuville leider na dag 1, Toyota blijft druk zetten

De eerste dag in de Croatia Rally 2021 zit erop. Na acht klassementsproeven is het Thierry Neuville die de leiding neemt in deze asfaltrally. Toch blijven onze landgenoten stevige concurrentie krijgen vanuit het Toyota Gazoo Racing Team. Sébastien Ogier moet nog 7,7 seconden toegeven op Neuville, maar kon op de laatste proef wel Elfyn Evans achter zich laten. Het verschil tussen beide teamgenoten is maar amper 0,3 seconden.

Zelfs een kleine spin op de vijfde klassementsproef hield Thierry Neuville niet tegen om voluit te blijven gaan. De wegen rond Kroatië blijven er verraderlijk bij liggen, waardoor de teams soms voor verrassingen komen te staan. Teamgenoot Ott Tänak daarentegen blijft wat hangen rond de vierde plaats. Met een verschil van zo’n 31,9 seconden is de Est nog steeds op zoek naar het juiste ritme in Kroatië. Al kan Hyundai Motorsport zeker niet klagen, want het is Craig Breen die de vijfde plaats op zijn naam blijft behouden, wat ervoor zorgt dat het volledige team zich in de top tien bevindt.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport
Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Verder blijft het voorlopige WRC klassement bijna onaangeroerd. Adrien Fourmaux doet het met de Ford Fiësta WRC uitstekend en blijft stranden op een zesde plaats, terwijl ook Gus Greensmith en Hyundai rijder Pierre-Louis Loubet de rij verder aanvullen. De Japanner Takamoto Katsuta zorgt ervoor dat enkele schoonheidsfoutjes hem op een negende plaats brengen. Mads Ostberg staat met de Citroën C3 Rally2 op een tiende plaats en mag zich ook voorlopige leider noemen in het WRC2 klassement. Ondertussen weten we ook dat Kalle Rovanperä morgen niet zal herstarten na zijn sortie van deze morgen.

Foto met dank aan Citroën Racing - FB
Foto met dank aan Citroën Racing -FB

In het WRC3 klassement is het de Pool Kajetan Kajetanowicz die de leiding neemt met de Skoda Fabia Rally2 Evo. Met slechts een voorsprong van 0,1 seconden op Yohan Rossel blijft het ook hier spannend. Onze landgenoten Sébastien Bedoret en Cédric De Cecco bleven daarentegen samen de zevende en achtste plaats inpalmen. Maar ondertussen zien we dat beide teams stilstaan op de zevende klassementsproef. Enkel Bedoret kon na enige tijd vertrekken. De Cecco kon helaas niet verder wegens een sortie.

Morgen staan er opnieuw twee lussen van telkens vier klassementsproeven gepland. De start zal gegeven worden rond 8u29.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws