Het zwarte beest verslaan op Magny-Cours

Vijf weken nadat Ugo de Wilde debuteerde met een zege op Nogaro, maakt hij zich op voor een tweede afspraak van de Alpine Europa Cup en gaat hij als leider naar het circuit van Magny-Cours. Zijn doel: aan de kop blijven van het kampioenschap op een omloop waar hij nog nooit veel meeval kende.

Op ongeveer 550 kilometer van Brussel, ten zuiden van Parijs, ligt het circuit van Nevers Magny-Cours, ooit gebouwd om de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1 te onthalen. Voorheen lachte het geluk Ugo De Wilde er niet echt toe.

“Ik heb er al acht wedstrijden gereden met eenzitters: zes in de Formule 4 en twee in de Eurocup Formula Renault en ik vond er de weg naar het podium nog niet”, vertelt Ugo. “Ik hou nochtans van dit circuit, maar die liefde is duidelijk niet wederzijds. Ik herinner me dat ik er eens op de eerste rij kon vertrekken, naast Caio Collet in de F4, maar dat ik al in de tweede bocht van de baan gleed op een olieplek die was achtergelaten door een Clio Cup in de voorafgaande race. Een andere keer werd ik gewoon van de baan gereden aan de haarspeld van Adelaide door een deelnemer die een onmogelijk remmaneuver probeerde. En vorig jaar kon ik niet beter doen dan tweemaal een zevende plaats in de Eurocup Formula Renault. We gaan proberen dat tij te keren en gaan er op zoek naar een eerste trofee.”

Alpine Europa Cup, Ugo de Wilde, Alpine Centre Brussels

Het wordt een druk en volgeboekt weekend met niet minder dan negen series op het programma. Het weekend, in het kader van de GT World Sprint, begint op donderdag met twee vrije sessies die worden gebruikt om de juiste afstellingen te vinden. De eerste kwalificatiesessie van vijftien minuten is voorzien op vrijdag om 10h55 en de eerste race in de vooravond om 19h25. De tweede race wordt afgewerkt op zaterdag om 13h10 na een tweede kwalificatiesessie, gehouden om 9h30.

“Het weerbericht voor het einde van de week ziet er rotslecht uit”, zegt de rijder van Alpine Centre Brussels. “Ik zal dus vroeg of laat, op een bepaald moment zeker gaan ontdekken hoe het is om met de Alpine op een natte baan te rijden. Dat is een kleine handicap tegenover de deelnemers die al twee of drie jaar geregeld met de A110 rijden in de Cup. Ik begin dus heel nederig aan deze tweede meeting want ik weet dat de concurrentie op hoog niveau staat, dat mijn tegenstanders zich goed hebben voorbereid en perfect dit circuit kennen. Ik verwacht trouwens mooi weerwerk van mijn goede vriend Jean-Baptiste Mela die hier vorig jaar de beide wedstrijden won op weg naar zijn titel. Mijn voornaamste doel is dus om tweemaal dikke punten te pakken en, indien mogelijk, de leiding in het kampioenschap te behouden voor de volgende afspraak midden juni, thuis op Francorchamps. Daar zal ik het voordeel hebben van de terreinkennis.”

Foto’s met dank aan Ugo de Wilde (persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws