Speedlover boven op zaterdag

De kwalificaties voor de Porsche Sprint Trophy Benelux verliepen op een ondertussen opgedroogde baan en het waren de Speedlover Porsche’s die beide kwalificaties domineerden. In kwalificatie 1 was John De Wilde de snelste en kwalificatie 2 was een prooi voor Gilles Smits. Ook de BMW M2 CS Racing Cup Benelux had zijn kwalificatie in twee delen en daar was Sam Dejonghe de grote slokop met alle poleposities.

Benelux Racing Series, Porsche Sprint Trophy Benelux, BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Circuit Zolder, New Race Festival

Bij de start was John De Wilde van polepositie het best weg, maar na enkele ronden hard verdedigen moest hij teamgenoot Gilles Smits uiteindelijk voorbij laten. Het bleef wel spannend, want De Wilde liet het gat nooit groter worden dan drie seconden.

Benelux Racing Series, Porsche Sprint Trophy Benelux, BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Circuit Zolder, New Race Festival, Speedlover

Naar het einde van de race kwam hij zelfs nog terug tot binnen de seconde, maar voorbijgaan lukte niet meer. Lucas van Eijndhoven werd in #14 JW Raceservice Porsche GT3 derde.

Benelux Racing Series, Porsche Sprint Trophy Benelux, BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Circuit Zolder, New Race Festival

De GT4 klasse was een Nederlands duel tussen Alexander Goddijn en Tijn Jilesen. Goddijn vertrok vanop polepositie met #71 Team GP Elite en kon die plaats vasthouden bij de start. Een halfuur later was er heel wat race geweest, maar de posities veranderden niet. Goddijn won voor Jilesen in de GT4. Benjamin Paque in de #18 Speedlover Porsche vervolledigde het podium.

Benelux Racing Series, Porsche Sprint Trophy Benelux, BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Circuit Zolder, New Race Festival, ProJob, Stienes Longin

In de BMW M2 klasse was het tot op enkele rondes van het einde een spannende strijd tussen Sam Dejonghe en Stienes Longin. Dejonghe startte vanop pole en leek daar ook te blijven, maar door een technisch defect viel de wagen stil. Sam kreeg de #69 terug aan de praat maar moest de rest van de wedstrijd op halve kracht afwerken en viel uiteindelijk terug naar P21.

Benelux Racing Series, Porsche Sprint Trophy Benelux, BMW M2 CS Racing Cup Benelux, Circuit Zolder, New Race Festival, Sam Dejonghe

Zo was de overwinning voor Stienes Longin in #11 PK Carsport BMW M2. Hij wordt op het podium vergezelt door Giovanni Scamardi in #34 JJ Motorsport en Raf Beliën van #32 Belien Motorsport.

Morgen staat nog de tweede sprintrace en de lange race op het programma.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws