Mercedes en Hamilton meesterlijk

Lewis Hamilton heeft zijn 98ste overwinning beet na een tactische zet om u tegen te zeggen. In plaats van de aanval in te zetten op Max Verstappen kozen ze voor een tweede bandenwissel, en die rendeerde in de overwinning. Verstappen ging met nog enkele ronden te gaan dan ook de pits in achter zacht schoeisel en reed een ronde record. Bottas mocht mee op het podium als derde.

Lewis Hamilton: “Wat een dag. Het hele team heeft dit weekend weer geweldig werk geleverd en het is zo goed om de fans hier terug te zien. Ik zag zelfs een paar Britse vlaggen in het publiek en dat heb ik echt gemist! Ik voel me geweldig, alsof ik het allemaal opnieuw zou kunnen doen, al het trainen werpt duidelijk zijn vruchten af! Het was erg close bij de start, er lag veel rubber aan de rechterkant van de grid en Max had een erg goede start. Ik ging op jacht en zat in de beginfase van de race zo dicht op Max dat ik bang was dat ik de banden niet zou kunnen houden. Het leek een lange weg terug na de tweede stop – ik zat zo’n 20 seconden van Max – maar het was echt een gewaagde beslissing van het team. Ik was echt in tweestrijd, het voelde alsof ik de kans had om de aanval te maken voor Max stopte, maar we hebben gewoon dat vertrouwen tussen ons in het team en het was een geweldige beslissing.”

Foto: Mercedes AMG Petronas Formula One Team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws