John De Wilde triomfeert op zondag

Race twee in de Benelux Racing Series begon deze ochtend om tien uur en het waren opnieuw de Speedlover Porsches die meteen het tempo bepaalden. Gilles Smits vertrok in zijn #17 vanop polepositie en reed meteen weg van de rest. Hij won de race uiteindelijk niet, want hij kreeg na de race nog een penalty. Hij werd zo pas derde. Voor de uiteindelijke overwinning was het bikkelen tot aan de finish, maar John De Wilde in de #2 Speedlover haalde het uiteindelijk voor Niels Troost van #7 Team GP Elite.

Porsche Sprint Trophy Benelux, Circuit Zolder, Benelux Racing Series, GP Elite

Bij de klasse van BMW kon Sam Dejonghe in #69 BMW Belux zijn pole ditmaal wel verzilveren. Hij won voor Giovanni Scamardi, #34 JJ Motorsport, en Wiebe Wijtzes, #55 AR Performance (TCL Motorsport).

BMW M2 CS Racing Cup Benelux, New Race Festival, Circuit Zolder, Sam Dejonghe

De GT4 was opnieuw een duel tussen Alexander Goddijn en Tijn Jilesen. Het was Goddijn die wederom zijn #71 Team GP Elite op het hoogste schavotje wist te plaatsen. Ronald Bezuur die gisteren zijn #5 Team GP Elite nog vroegtijdig moest parkeren, vervolledigde het podium.

Race 2 is traditiegetrouw een langere race met een verplichte pitstop. Ook hier vertrok Gilles Smits vanop pole, maar hij moest opgeven na contact met #7 van Niels Troost. Zo was de overwinning opnieuw voor John De Wilde in #2 Speedlover. Hij won voor Regis Gosselin in de #26 Porsche August en #3 Speedlover van Wim Meulders en Rik Renmans.

Speedlover, New Race Festival, Circuit Zolder, Gilles Smits

Alexander Goddijn pakte de grandslam in de GT4 nadat hij opnieuw van start tot finish aan de leiding reed. Ronald Bezuur en Benjamin Pague vervolledigen het podium. De BMW M2 CS Cup werd gewonnen door Giovanni Scamardi. Sam Dejonghe reed heel lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk vrede nemen met P2. Stienes Longin werd derde.