Russel Racing van start tot finish

Vandaag stond de eerste race van de Belcar Endurance Championschip op het programma op Circuit Zolder. Bij de start ging het meteen fout voor #98 Belgium Racing. In de eerste linkse had de Porsche overstuur en belande hij in de grindbak. Hierdoor kwam de Safety-car op de baan.

Circuit Zolder, New Race Festival

Na een chaotische eerste twintig minuten op Circuit Zolder, met zowel een safety-car als een full course yellow was het vrij snel duidelijk dat #2 Russel Racing de snelste was. Op het einde van het eerste uur hadden ze een voorsprong van net geen halve minuut op #66 GHK Racing by T2.

PK Carsport, Gilles Magnus, New Race Festival, Circuit Zolder

In de GTA was de kopstart voor #20 Totaalplan Racing, maar bij het ingaan van het tweede race uur was de leiding voor #99 Belgium Racing van Dylan Derdale en Nicolas Saelens. #42 Pricon Racing was na een uur de hoogst geplaatste TA. De eer van eerste uitvaller was er voor #3 Mc Donald’s Racing. Koen De Wit moest na een kapotte velg de Norma M20 al na zeventien ronden parkeren.

Daarna gebeurde er, buiten een aantal verschuivingen door pitstops heel weinig. Tot opeens de safety-car nog eens moest buiten komen met nog vijftig minuten te gaan. Marco Petry ging rechtdoor in de Terlamenbocht met #42 Pricon Racing BMW en beëindigde daarmee zijn eigen race.

New Race Festival, Circuit Zolder, Krafft Racing, Maes Containers, Belcar Series

Bij de herstart was Gilles Magnus in #2 Russel Racing het snelst weg. Hij had net op tijd de leiderspositie opnieuw over genomen. Hij sloeg meteen een gat van maar liefst twaalf seconden op eerste achtervolger Christoff Corten in #11 Krafft Racing die kort daarvoor de leiding was verloren door een trage pitstop.

Door de late herstart werd de race herschapen tot een sprint van een halfuur. Even leek het ook nog te gaan regenen, maar na enkele druppels was dat ook al gepasseerd. Het #21 Totaalplan Racing had zich wel te snel laten overhalen en zij moesten opnieuw binnenkomen om hun pas opgelegde regenbanden te veranderen naar slicks. Hierdoor was hun kans op winst gesmolten als sneeuw voor de zon.

New Race Festival, Circuit Zolder, PK Carsport, Hans Thiers, Gilles Magnus, Jeffrey van Hooydonck, Anthony Kumpen

Uiteindelijk won #2 Russel Racing vrij makkelijk deze Belcar Endurance race op Circuit Zolder. #11 Krafft Racing en #66 GHK Racing by T2 mochten mee het podium op. Dylan Derdaele wist de overwinning binnen te halen voor #99 Belgium Racing. #98 Belgium Racing haalde P2 binnen in de GTA. De laatste podiumplaats in de klasse was voor #21 Totaalplan Racing.

New Race Festival, Circuit Zolder, Totaalplan Racing, Lamborghini

Door het uitvallen van de leider in de TA, #42 Pricon Racing, kreeg Jurgen Van Den Broeck in #154 QSR Racing P1 in de schoot geworpen. Ze wisten die ook vast te houden en wonnen daarmee voor #45 BMS Motorsport en #23 TCL Motorsport.

New Race Festival, Circuit Zolder, Red Ant Racing, Porsche

#6 RED ANT RACING won de GTB en reed naar een mooie negende plaats overall. De TB was logischerwijs voor #14 Racing Projects. Zij reden de race uit op P13.

De volgende race in de Belcar Series staat gepland op 23 en 24 mei. Dan zakken de teams voor het eerst in de geschiedenis af naar de Hockenheimring voor de HANKOOK 12 HOURS HOCKENHEIMRING.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws