Hyundai kent moeilijke tweede lus

De tweede lus vandaag begon opnieuw goed voor de Spanjaard Dani Sordo, meteen een snelste tijd voor Thierry Neuville en Kalle Rovanperä. Door een iets mindere tijd van Ott Tänak door een lekke band konden Thierry en Martijn oprukken naar plaats twee in het algemene klassement.

Dani Sordo
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Op proef zes kon Ott Tänak de snelste tijd op de tabellen plaatsen, opnieuw gevolgd door Thierry Neuville op plaats twee. Dani Sordo klaagde aan het einde van deze proef over de banden, een gevolg van een probleem op proef vijf. De top drie in het algemeen klassement was nog steeds in handen van Hyundai op dat moment. Elfyn Evans, die een snelste tijd reed op deze proef, is de snelste Toyota rijder alvorens naar proef zeven te trekken.

Evans
Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Een sterke prestatie van Sébastien Ogier op proef zeven, snelste tijd samen met Elfyn Evans. Maar liefst 5.3s sneller dan Ford rijder Gus Greensmith. De leider Dani Sordo verloor 21.3s door het laten afslaan van de motor en de banden die volledig op waren. Ook Ott Tänak verliest op deze proef 9s waardoor in het algemeen de eerste drie, Tänak – Evans – Sordo, binnen de 3s staan. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe moeten na een uitstap de strijd staken helaas.

M-Sport
Facebook M-Sport

De laatste proef van de dag dan, de showproef van Lousada. Ott Tänak snelste voor Sébastien Ogier en Gus Greensmith. Door deze snelste tijd vergroot Tänak zijn voorsprong op Elfyn Evans tot 6s, zijn teamgenoot Dani Sordo volgt als derde op 9s.

Sterke prestatie van Katsuta die een voorlopige vierde plaats in handen heeft, de Japanner heeft 8.6s voorsprong op Sébastien Ogier. De Fransman gaat morgen een betere startpositie hebben, uitkijken naar zijn aanval op de teams voor hem.

Adrien Fourmaux en Renauf Jamoul moeten aanpassen op het onverhard en staan achtste op 1m33 van de leider.

STAND

Foto boven: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws