Belangrijke upgrade voor de mobiele laadkabel NRGkick

De NRGkick, de mobiele laadkabel voor elektrische en hybride wagens, steekt in een nieuw jasje en heeft er enkele nieuwe functies bijgekregen. Uiteraard blijft de basisopdracht dezelfde: op een snelle en veilige manier een wagen opladen. Een belangrijke nieuwigheid is dat de oplaadgegevens nog meer in detail uitgelezen kunnen worden zodat ondernemers en wagenparkbeheerders exact het energieverbruik, en de daaraan verbonden kosten, kunnen uitlezen. Met de vernieuwde NRGkick wordt het later dit jaar ook mogelijk om fotovoltaïsch te laden.

De eerste versie van de NRGkick zag in 2015 het levenslicht en zette in 2018 zijn eerste, weliswaar schuchtere stappen op de Belgische markt. Tot op de dag van vandaag is deze mobiele laadkabel een gebruiksvriendelijke, snelle en uiterst veilige tool om een elektrische en/of een hybride wagen te laden. Sinds de verkoop van elektrische en vooral hybride wagens in de lift zit gaat ook de verkoop van de mobiele laadkabel crescendo. EV-quip, het Limburgse bedrijf dat de NRGkick in de Benelux verdeelt, zag de verkoop toenemen tot 800 stuks. “Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo’n groot cijfer, maar dat is het wel”, zegt Stephan Vandebeeck, zaakvoerder van EV-quip. “Steeds meer mensen zien het belang en de voordelen van het rijden met een elektrische of hybride wagen in. Het is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook flink voordeliger en fiscaal volledig aftrekbaar. Komt daarbij dat elektrisch rijden niets afdoet van het rijplezier. Maar om dat te ontdekken moet je natuurlijk zelf eerst met zo’n wagen gereden hebben.”

NRGkick, EV-quip, Stephan Vandebeeck

Overal laden en je verbruik makkelijk uitlezen

De nieuwe NRGkick is net als zijn voorganger veilig, innovatief en intelligent. Je kon eerder al dankzij zijn bluetooth- en wifiverbinding gegevens uitlezen. Vanaf nu is er ook een alternatieve versie die naast bluetooth en wifi ook uitgerust zijn met een GSP-verbinding door de geïntegreerde SIM. Deze toevoegingen maken het mogelijk om perfect te registreren waar, hoe lang en hoe vaak er geladen wordt. Deze functie is bijzonder interessant, niet alleen voor de doorsnee zelfstandige maar ook bijvoorbeeld voor een wagenparkbeheerder die nu nog beter het volledig verbruik van het personeel in kaart kan brengen. Updates worden Over The Air (OTA) uitgerold waardoor de NRGkick laadkabel future-proof is! En voor we het vergeten; de gratis app is helemaal heruitgevonden en nog slimmer!

NRGkick, EV-quip, Stephan Vandebeeck

Een tankstation in je garage

Eén van de belangrijkste drempels om over te schakelen naar een elektrische of hybride wagen is het opladen. Wie een NRGkick in huis haalt hoeft geen dure batterij te installeren en kan zijn wagen op een snelle en veilige manier opladen. Zelfs wanneer die wagen buiten staat en het regent. “Wie een NRGkick koopt installeert eigenlijk een tankstation in zijn garage zonder daarbij grote investeringen te hoeven doen”, zegt Stephan Vandebeeck. “Eigenlijk komt het neer op: de kabel insteken, je wagen opladen, nadien de stekker ontkoppelen en eventueel de kabel meenemen om onderweg te gebruiken. Want met deze mobiele oplaadkabel heb je dankzij het nieuwe stekkersysteem weldra de mogelijkheid om je wagen aan elk openbaar oplaadstation op te laden. Via pushmeldingen stuurt de laadkabel berichten of waarschuwingen naar de smartphone van de gebruiker om deze op de hoogte te houden. Ook fotovoltaïsch laden (laden via je zonnepanelen), wagenparkbeheer (extra tools voor fleetmanagers/ vrije beroepers/ zaakvoerders) en uitgebreid laadbeheer zijn functies die later dit jaar uitgerold worden. Alles waar de eerste generatie mobiele laadkabels al in uitblonk is nu nog verder uitgediept en verbeterd waardoor deze laadoplossing gewoon onmisbaar is voor iedereen die snel en overal zijn elektrische of hybride wagen wil opladen.”

Voor meer info verwijzen we jullie graag naar op onze website www.ev-quip.be. Via https://ev- quip.be/detailpagina/ kan u ook overzichtelijk zien welke adapters er beschikbaar zijn, hoeveel tijdswinst je kan realiseren dankzij de NRGkick en nog veel meer!

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws