Dylan Derdaele en Nicolas Saelens winnen in Hockenheim

Begin mei wonnen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder en afgelopen weekend vergrootten de puntenleiders hun voorsprong met een nieuwe zege, ditmaal op de Hockenheimring in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Ook in de Nederlandse provincie Noord-Holland lachte het succes Belgium Racing toe, met verschillende ereplaatsen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor Joeri Janssens en Steven Brams.

“Hockenheim was voor Belgium Racing niet de meest eenvoudige afspraak van het seizoen, maar een zege maakt uiteraard veel goed”, erkent Program Manager Marc Goossens.

Belgium Racing Team, Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Derdaele, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring

“Dylan en Nicolas diepten hun voorsprong in de tussenstand uit met een nieuwe zege op hun Porsche 911 #99, maar voor Koen en Kris Wauters werd het een lastig weekend. De strategie klopte als een bus, maar ze misten met de Porsche 911 #97 wat tempo om echt aanspraak te kunnen maken op eremetaal. Glenn Paenen en Jan Ooms zochten op hun Porsche 911 #98 de bevestiging van hun eerste podiumplaats in Zolder twee weken eerder, maar een opeenstapeling van enkele kleine foutjes bij de pitstop, met een drive-through penalty tot gevolg, voorkwam dat zij hun kansen konden verdedigen. Ik wil echter ook de prestaties van onze jongens in Zandvoort onderstrepen, want Belgium Racing was dit weekend op twee fronten actief. Joeri Janssens en Steven Brams kwamen bijzonder sterk voor de dag in hun tweede raceweekend met de BMW M2 CS Racing. Ze pakten niet enkel ereplaatsen in hun klasse, maar beklonken het weekend bovendien met een algemene ereplaats bij de endurance op zondag!”

Belgium Racing Team, Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Derdaele, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring

“Door omstandigheden miste ik de vrije training op vrijdag”, verduidelijkt Nicolas Saelens. “Hierdoor moest ik het circuit ontdekken tijdens de kwalificaties. Geen eenvoudige opdracht en ik miste vanzelfsprekend wat ritme, maar het positieve is dat ik doorheen de race het vertrouwen voelde groeien. Dylan rondde het werk op een prachtige manier af, met een tweede zege op rij!”

Belgium Racing Team, Jan Ooms, Glenn Paenen, Derdaele, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring

“Ik nam voor het eerst in mijn carrière de start van een race”, stelt Glenn Paenen. “Ik was uiteraard wat nerveus, maar eigenlijk verliep de start vlekkeloos. Nadien hadden we wat pech bij de pitstop, met onder andere een radiokabel die voor een communicatieprobleem zorgde en een drive-through. Over het algemeen waren onze stops niet goed genoeg en dat hebben we dit weekend duur betaald.”

Belgium Racing Team, Koen Wauters, Derdaele, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring

“De strategie zat goed dit weekend, maar Koen en ik waren simpelweg niet snel genoeg”, erkent Kris Wauters eerlijk. “We konden niet de snelheid ontwikkelen die nodig was om op het podium te eindigen en dat is een spijtige vaststelling. Een nieuwe kans over twee weken in Spa-Francorchamps.”

“Wat een schitterend weekend”, roept Steven Brams enthousiast. “Ik eindigde als eerste in mijn klasse op zaterdag, nadat we tijdens de kwalificaties verkeerdelijk gokten op regenbanden en daardoor als laatste dienden te starten bij de eerste sprintrace en de mini-endurance. Joeri en ikzelf hebben echter enorm veel bijgeleerd dit weekend en de kers op de taart was een plaats op het algemene podium bij de afsluitende endurance-race. Het lijkt vanaf de zijlijn misschien allemaal eenvoudig, maar dat is het niet. Zandvoort was nieuw voor ons beide en is echt een geweldige piste, zeker de kombochten die toch wel een extra dimensie geven. Ik wil ook Marc Goossens bedanken die ons vanuit Hockenheim ondersteunde, dat gaf ons misschien wel vleugels.”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is de Spa Euro Race over 2 weken, terwijl de BMW M2 CS Racing Cup Benelux begin juli in actie komt op datzelfde Spa-Francorchamps.

Foto’s met dank aan Ollivision Photography.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws