Misverstand, maar schade alsnog beperkt

De tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2021, verreden op de Duitse Hockenheimring, werd voor Bert Longin en Christoff Corten een maat voor niets. Door omstandigheden buiten hun wil konden ze hun kansen nooit naar behoren verdedigen.

“Door een misverstand tussen Krafft Racing en mezelf werd onze auto dit weekend in Hockenheim ook ingezet in de Nederlandse SuperCar Challenge”, legt Bert Longin uit.

Krafft Racing, Belcar Series, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, Christoff Corten, Bert Longin

In die race liep het echter mis. De Nederlandse rijder van de Norma schoof zaterdagochtend tegen meer dan 200 per uur de bandenmuur in, en de Norma van Krafft Racing werd helemaal vernield.

Deelnemen aan de kwalificaties voor de Belcar-race zat er voor Longin en Corten al zeker niet in, om 9 uur zondagochtend starten in de race over drie uur misschien nog net.

Krafft Racing, Belcar Series, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, Christoff Corten, Bert Longin

“Bij Krafft Racing tikten ze nog een ander chassis op de kop en dat hebben ze in de nacht van zaterdag op zondag opgebouwd”, vervolgt Longin het relaas. “Om twee voor negen was de wagen klaar. ’t Is te zeggen: de wagen reed. Afstellingen waren er niet, dus echt snelle rondes neerzetten behoorde niet tot de mogelijkheden.”

Krafft Racing, Belcar Series, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, Christoff Corten, Bert Longin

Onvermijdelijk deden zich in de race over drie uur ook nog wat technische problemen voor, zodat Longin en Corten zich al snel toelegden op het afleggen van voldoende aantal ronden, om zo toch te scoren. Dat lukte, met de punten voor de vierde plaats als onverhoopt resultaat.

“We moeten de jongens van het team bedanken voor de inspanningen die ze hebben geleverd”, stelt Christoff Corten. “Zo hebben we toch nog kunnen rijden en punten pakken.”

Krafft Racing, Belcar Series, Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, Christoff Corten

“We hebben de schade beperkt”, besluit Longin. “Die punten van de vierde plaats zijn levensbelangrijk, want met een nulscore hadden we de titel allicht mogen vergeten. Nu zijn we nog steeds in de running.”

In de tussenstand van het Belcar-kampioenschap prijkt #TheRocket11 nog altijd op een derde plaats, met 19 punten achterstand op de leider. In de ateliers van Krafft Racing wordt ondertussen al een nieuwe bolide opgebouwd, die tijdens het eerste weekend van juni op het circuit van Spa-Francorchamps zal deelnemen aan de derde Belcar-meeting van het seizoen.

Foto’s met dank aan Ollivision Photography.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws