Het relaas van een weekendje Belcar op de Hockenheimring

Het afgelopen weekend stond de tweede manche van het Belcar Endurance Series op het programma en het circuit waar dit plaatsvond, dat was de Duitse Hockenheimring. Uiteindelijk waren het Brent Verheyen en Ian Gepts met de #66 GHK Racing by T2 die het meest constant wisten te rijden tijdens de volle 180 minuten.

Belgian Endurance Championship, Hockenheimring, Michelin, Hankook

Het was thans Jeffrey Van Hooydonk die in de aanvangsfase van de race die in de #2 Russell Racing een mooie voorsprong wist uit te bouwen vanop de polepositie.

Russel Racing by PK Carsport, Jeffrey van Hooydonck, Belcar Endurance Championship

Na de eerste reeks pitstops kon Hans Thiers het hoge tempo niet volhouden en zag hij Verheyen razendsnel dichterkomen en moest hem uiteindelijk ook laten passeren. Verheyen en Gepts sloegen vervolgens een kloof en kwamen in het verdere verloop van de race niet meer in de problemen. Voor het duo Verheyen/Gepts is het na een derde plaats in Zolder een eerste overwinning.

Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, GHK Racing

In de GT-klasse was het Porsche boven, want de Lamorborghini’s beleefden een heel moeilijke race.

De #99 Belgium Racing van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens werd zelfs derde in het algemene klassement, maar won dus in de klasse GTA. Op ruime achterstand werd de familie Redant mooi tweede in de #12 RED ANT Racing. Het podium werd vervolledigd door de #55 Q1 Trackracing met Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten voor het eerst samen achter het stuur.

De andere RED ANT Racing Porsche was de winnaar in de GTB. Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Kobe De Breucker waren namelijk de enige in hun klasse.

Belcar Endurance Championship, Hockenheimring, Red Ant Racing, Ayrton Redant, Bert Redant, Kobe De Breucker, Davy Vandekerckhove, Sven Van Laere, Porsche

Jurgen Van Den Broeck, Joël Uylenbroeck en Yevgen Sokolovskiy reden in de #154 QSR Racing Audi RS 3 naar een overwinning in de TA-klasse. Het is hun tweede winst van het seizoen. Al stond deze eerste plaats al na 28 ronden vast, want hun enige concurrenten Marco Petry en Jan Von Kiedrowski in #42 Pricon Racing BMW M2 vielen al heel snel uit.

De volgende manche van de Belcar Endurance Series komt er al heel snel aan. Op 5 en 6 juni ronken de motoren op het circuit van Spa-Francorchamps.

Foto’s met dank aan Ollivision Photography.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws