Dubbel gevoel bij Cedriek Merlevede na Le Touquet

Je seizoen openen met een podiumplaats in het buitenland, er zouden heel wat piloten meteen voor willen tekenen. Cedriek Merlevede deed het in de Noord-Franse rally van Le Touquet Historic. Maar toch kijkt hij met een dubbel gevoel terug op zijn prestatie.

“Eerst en vooral wil ik stellen dat deze rally een prachtig parcours bezit. Het heeft echt iets speciaals, met veel blinde toppen, supersnel en heel technisch. Ik voelde meteen al aan tijdens de verkenningen dat het niet van een leien dakje ging lopen. Mede door het feit dat Laury Callens er zijn grote vuurdoop als co beleefde, wat voor hem meteen een hele opdracht was met dergelijk traject. Twee verkenningen per kp was voor ons niet genoeg.

Maar éénmaal in de wedstrijd maakten we er het beste van en stonden na dag 1 zelfs op de tweede plaats, na neef Christophe Merlevede. We wisten wel dat het heel moeilijk ging worden om Paul Lietaer van deze plaats weg te houden. Wat alras gebeurde in het zaterdaggedeelte. Vanaf dan was onze doelstelling om toch minstens één scratch neer te zetten. Wat ons uiteindelijk wel lukte. Naar het einde toe moesten we nog bijna de handdoek gooien, toen in de BMW M3 een zekering van de schroef stuk ging. Met als gevolg een motor die veel te warm werd en wij constant de temperatuur moesten in de gaten houden. Maar eind goed, al goed.

Dus het ontbreken van een deel wedstrijdritme, gezien het van Monteberg 2020 was dat we nog in actie kwamen, het wennen aan elkaar tussen piloot en co-piloot en het moeilijke traject zorgden ervoor dat we niet optimaal onze kans konden gaan. Reken maar dat we in Wervik en Ypres Historic Rally, beiden in juni verreden, we onze huid meer dan duur zullen verkopen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws