Wagner, Rensonnet,…in Frankrijk, Lara Vanneste in Duitsland

Enkele Belgische rallyrijders zoeken komend weekend buitenlandse oorden op. Zo starten er een viertal teams in de Franse rally van de Vogezen, meetellend voor het Franse tarmac-kampioenschap.

Met nummer 5 rolt William Wagner met zijn Citroën C3 Rally2 van het podium. Wagner is echt een bekend gezicht op Franse rallywegen en werd recent nog vijfde in Le Touquet. In het verleden deed hij al wat ervaring op in deze streek en mag dus als één van de favorieten worden bestempeld.

Jonge belofte Maxime Potty krijgt startnummer 9 op gekleefd op de Ford Fiesta Rally2. De Skoda Fabia R5 van Eric Cunin is voorzien van nr.22, en de RACB-piloot Tom Rensonnet start er voor zijn tweede Franse rally op rij met de Renault Clio RSR Rally met nummer 54.

Meteen een stevige verandering van decor voor Tom Rensonnet en Renaud Herman komend weekend! Op vrijdag en zaterdag komen ze in actie in de “Rallye des Vosges”. Van de vlakke wegen in Le Touquet trekken de vertegenwoordigers van het RACB National Team naar de bergen in de Vogezen, met een parcours dat tegelijk smal en snel is en heel wat blinde bochten telt. Precieze nota’s zijn dus van primordiaal belang! Onze landgenoten komen opnieuw uit in de Clio Trophy France op asfalt, en zullen proberen gestaag vooruitgang te boeken. Op vrijdag staan er zes chronoritten op het programma, zaterdag zijn het er acht. Terwijl in België her en der organisaties sneuvelen, komen er in deze Franse rally liefst 170 wagens aan de start…Uitslagen op www.ffsa.org

En in Duitsland zien we in de ADAC Rallye Stemweder Berg Lara Vanneste als co-pilote van Christian Riedemann in de Skoda Fabia R5 met nummer 1 starten.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws