Kroon-Oil BRC definitief van start

Eindelijk! Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zal op zaterdag 26 juni definitief van start gaan in Vresse-sur-Semois met de eerste editie van de South Belgian Rally. Organisator DG Sport kreeg, met steun van RACB Sport, de goedkeuring van de autoriteiten om de rally te organiseren volgens het geldende protocol.

De gezondheidscijfers evolueren in de goede richting en het openbare leven komt stilaan weer ook gang, maar op volledige vrijheid is het nog even wachten, want het virus is nog steeds in het land. Vorig jaar werd in de Monteberg Rally en in de Aarova Rally al bewezen dat het perfect mogelijk is een rally te organiseren op een Covid-veilige manier, conform het protocol voor rallywedstrijden.

Ook de South Belgian Rally zal georganiseerd worden conform het geldende protocol, wat betekent dat bepaalde zones niet toegankelijk zullen zijn voor het publiek, zoals het servicepark. Maar, het goede nieuws is dat de rallyfans wel welkom zijn langs de klassementsproeven, in vooraf afgebakende en goedgekeurde publiekszones. Wel mits naleving van de gezondheidsvoorschriften, zoals het dragen van een mondmasker en het respecteren van de social distancing.

Kroon-Oil, Belgian Rally Championship, BMA

“We hebben 22 publiekszones afgebakend en we hebben die verdeeld in 10 verschillende packs voor de fans. Wie een bepaald pack koopt, krijgt toegang tot 6 welbepaalde publiekszones gespreid over de dag. Je kiest als rallyfan dus een bepaald pakket en vanaf dat moment ligt je tijdschema voor die dag ook vast, want je dient je te houden aan de in het pakket inbegrepen publiekszones. Het goede nieuws is dat je wel op 6 verschillende plaatsen van het spektakel kunt genieten voor amper 20 euro,” vertelt Florian Jupsin van DG Sport. “Tickets kunnen online gekocht worden via www.ticketmaster.be.”

De TAC-rally werd, zoals u eerder al kon lezen, afgelast.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws