De volgende in de rij is de Assen 200 op zondag 13 juni

Eén maand na de beide wedstrijden op Magny-Cours, gaan de Hundred Series by BGDC op zondag 13 juni verder met hun Super Season 2020-2021. Deze keer gaan ze richting het noorden van Nederland. Het is immers het zeer gesmaakte TT Circuit van Assen, in de provincie Drenthe, dat het kader vormt voor een treffen van 200 minuten, een treffen dat zich zeer explosief aankondigt in de verschillende categorieën…

Het is in het kader van een…Duitse meeting, de ADAC Hansa-Pokal-Rennen, dat de bolides van de Hundred Series by BGDC de piste zullen kiezen komende zondag. Op het menu staat een kwalificatiesessie van 45 minuten tussen 12u15 en 13u00, en daarna een wedstrijd van 200 minuten tussen 14u30 en 17u50.

En na de twee races die werden afgewerkt in de Nièvre, zijn er die op weerwraak zinnen! De beide manches op Magny-Cours verliepen in zeer moeilijke en wisselende weersomstandigheden, maar dat nam niet weg dat sommigen zich in de kijker konden rijden. De voorspellingen voor komende zondag zien een wedstrijd die bijna zeker op een droge piste zal worden verreden. Dat zou de tendens van de vorige wedstrijd kunnen keren. We kijken daarbij vooral naar de spectaculaire MARC Cars van de Hundred Series: de BMW V8 #7 van Chris Van Woensel, Dirk Mertens en Mauritz Van Egdom, en de Focus V8 #20 van Raphaël van der Straten en Pierre-Yves Paque. Zij hadden het moeilijk in de gietende regen maar azen zeker op de winst in Assen.

Hundred Series by BGDC

De Australische bolides zullen de degens kruisen met de andere “dikke bakken” van de Belgische competitie, namelijk de Porsche Cayman #63 van Arthur Peeters en Jurgen Gullicher (de laureaten van de twee manches op Magny-Cours), de Porsche Cayman #121 van Philippe Wils en Kurt Hensen, de BMW M4 #234 van de broers Hakan en Recep Sari, die terug aan de slag zijn, of ook nog enkele lokale Porsches zoals de Cayman #981 van Gideon Wijnschenk en Tijn Jilesen, de 911 GT3 Cup #992 van Mathijs Bakker en Joshua Krugger en de 911 GT3 Cup #996 van Johan en Michael Van Peperzeel. Worden de Nederlanders sant in eigen land? Het antwoord krijgen we op zondag in de vooravond…

Zoals we konden vaststellen in de Nièvre zijn de beste bolides van de Divisie 2 absoluut in staat om zelf een plaats in de top van het algemene klassement op te eisen. Daarbij denken we natuurlijk aan de Peugeot 308 #23 van Caren Burton, Jérôme Heinen en Damien Dussoul (de laureaten van Race 1 op Franse bodem), aan de Audi RS 3 LMS #102 van de Fransman Pierre-Arnaud Navarro, de Duitser Lucas Waltermann en de Italiaan Roberto Nale, aan de Seat Leon #444 van Manfred Verbeke en Denis Smets, maar ook aan de Volkswagen Golf GTI #17 van Michaël, Camille en Louis Mazuin, die een grote indruk nalieten tijdens de Terlaemen 200 in het begin van het seizoen en die we met plezier nu terug zien…

De populaire D2 telt binnen zijn rangen, in de Klasse F deze keer, de Seat Leon Supercopa MK2 #27 van Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur, de BMW M3 van Axel Roelants en Wiebe Wijtzes, de BMW Z4 #94 van André en Guillaume Patzé (zij horen bij de grote helden van Magny-Cours!) en daarenboven ook nog de Peugeot 207 Turbo #70 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica, die van de Klasse E komt, gezien zijn motorisatie.

In afwezigheid van de Renault Clio #37, die nog niet volledig is gerepareerd na het incident in de Magny-Cours 200, wordt de smetteloze Vauxhall Astra Coupé #777 van Philippe Ménage en Guy Katsers de grote favoriet in de Divisie 1, Klasse B. Ze kruisen er de degens met de Honda Civic #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet, de Honda Civic #99 van de Britten Ricky Coomber en Mark Simmons en met de Renault Clio #110 van Patrick Asnong, Philippe Hortulanus, Michaël Divoy en Henri Franken.

Hundred Series by BGDC

De kleinste klasse, voorbehouden aan de bolides tot 1600cc, wordt een strijd met z’n drieën tussen de Honda Civic #18 van Jean-Didier Ronveaux, Georges Pons en Frédéric Faucon, de Honda Civic #44 van Iron Man Marco Van Belle en de Renault Clio #69 van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten.

Kortom, zoals de traditie het wil krijgen we met de Hundred Series mooie autosport te zien, en meer nog, deze keer onder een stralende zon… Koers pal noord!

Foto’s met dank aan Jacques Letihon.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws